Ekonomija

Šta sve stane u 1 euro?

Jedan od dobrih podsticaja za kreativnost je činjenica da su resursi kojima raspolažemo ograničeni. Ovo, ma koliko na prvi mah zvučalo kao naše ograničenje, zapravo je prednost. Više cijenimo vrijeme koje imamo na raspolaganju, kao i novac do kojeg dolazimo vrijednim radom. Isto tako, svjesniji smo da svojim neodgovornim djelovanjem možemo negativno uticati na sve što nas okružuje i na one koji nas okružuju. Zato, pametnije postavljamo prioritete i zajedno živimo bolje.

Covid-19 natjerao nas je da promijenimo navike. Koncept putovanja postao je drugačiji, radno okruženje takođe, sve se preselilo na klik i za razliku od nekadašnjeg ‘’pazi gdje klikaš, opasno je’’  prešli smo na ‘’pređi na online, bezbjednije je’’.

Na svijetu postoji preko 100 valuta. Euro, koji je u Crnoj Gori zvanična valuta skoro 2 decenije,  nalazi se u top 5 onih koje bi uskoro mogle biti jedine, zbog svoje snage na tržištu. Od svih sloboda, neosporno je da je finansijska jaka potpora ostalima. Zato se ovom prilikom bavimo tim aspektom našeg života.

Ovom prilikom nudimo vam da na krajnje bezbjedan način, iz udobnosti svog doma, napravite kratak put oko svijeta za svega 1 euro ili njegovu protivvrijednost u dolaru i usput se nadamo da ćete se zamisliti nad činjenicom koliko je relativna vrijednost nečega, zavisno od njegove namjene i značaja koji ima za nas.

Pa, šta se sve može priuštiti za taj ili neznatno veći iznos?

U Mađarskoj možete kupiti flašu vina, jer su njima cijene ovog pića prilično pristupačne. U Nepalu dobijate  čak cijeli obrok- slane knedle punjene mesom, sirom i povrćem, kao i malu Coca Colu. U Vijetnamu– 3kg pirinča, obrok u nekom od povoljnijih restorana ili 3 para jeftinih sandala. U Indiji, možete priuštiti sebi čak 30-ak šoljica čaja. Brazil je jedan od vodećih svjetskih proizvođača kafe, pa ne čudi da za ovaj iznos možete popiti 2 kafe u kafiću. Ako vas put nanese u Italiju, kilogram špageta ili flaša povoljnog vina mogu sasvim da zadovolje vaše apetite. U Kolumbiji možete kupiti kafu i 2 biskvita, u Danskoj litar mlijeka, na Tajlandu dobar vegeterijanski ručak, u Australiji ‘’grebalicu’’- za lutriju, u Rusiji pola litra votke.  Na Filipinima sebi možete priuštiti masažu stopala do čak 45 minuta. U Norveškoj, zbog visokog standarda, kupićete tek 3 jabuke, a u Kini neko od popularnih jela na štapiću- prženu škorpiju, kao i razne insekte. U Venecueli ćete rezervoar napuniti do vrha, što je za naše podneblje nezamislivo.

Kada je riječ o Balkanu, za 1 euro možete kupiti nešto od sledećeg: sladoled, burek, pivo, kolač u nekoj lokalnoj poslastičarnici, kao i kafu za ponijeti koja je postala savremeni koncept društvenog života.

Dakle, ako se vratimo na početak priče, dolazimo do sledećeg zaključka: dragocjeno je postaviti prioritete na pravi način i donositi odluke koje su prije svega sigurne i donose nam više od trenutnog lijepog osjećaja. Najveći osjećaj sigurnosti daju nam činjenice, naročito one iza kojih stoji briga o nama najdražima i najvažnijem prostoru- domu.

Bez obzira na broj kvadrata i lokaciju, dom je prije svega osjećaj. Tu pripadamo, tu živi međusobno povjerenje i tu se nalazi naša oaza mira.

Za samo 0,87€ /m2, možete obezbijediti svaki kvadrat i svoju energiju sa brige preusmjeriti na mnogo ljepše stvari. Kako sreća nikad ne dolazi sama, tako vam donosimo još dobrih vijesti: UNIQA pokreće nagradnu igru koja će trajati do 12.aprila!

Svakog ponedeljka bićete u prilici da, kupovinom osiguranja preko web shopa ili zahtjeva putem lead formi osvojite vrijedne nagrade koje će vaš prostor dodatno uljepštati: TESLA TV, Smart home set ili vaučer u iznosu od 100 € za čiju vrijednost možete kupiti šta god vam se dopadne u Multicom radnjama.

UNIQA nudi više paketa osiguranja do kojih možete doći jednostavno, u par klikova na UNIQA web sajtu ( www.uniqa.me ), a uz ugovorenu polisu osiguranja, poklanja Vam i besplatnu asistenciju kućnog majstora za hitne intervencije.

Poklonite sebi miran san, osigurajte svoju kuću ili stan na https://www.uniqa.me/online-kupovina/osiguranje-domacinstva

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RealniCrnogorac
Gost
RealniCrnogorac

Znamo da necemo nikad imat evropske ili americke plate al ne morate nas potpaljivat sa ovakvim stvarima…

Send this to a friend