Ekonomija

Stanić: Novac prosvjetara, policajaca, ljekara i penzionera otišao za Montenegro airlines

Ako možda prosvjetni radnici, ljekari, policajci ili penzioneri ovih dana slušajući iz Vlade kako nema mogućnosti da se uvećaju njihova primanja sada im je jasno da su njihovih 155 miliona otišli u Montenegroairlines (MA), poručio je član predsjedništva SDP-a Mirko Stanić.

<<<Vlada predložila ulaganje 155 miliona eura u Montenegro Airlines<<<

Vlada Crne Gore je na sjednici koja je sinoć održana utvrdila Predlog zakona o ulaganju u konsolidaciju i razvoj Montenegro Airlinesa, kojim se predviđa ulaganje od 155 miliona eura u nacionalnu avio-kompaniju.

“Ljekari specijalisti će i dalje raditi za 700 eura, profesori za 550, policajci za 400, a penzioneri ce živjeti od 150-250 eura, ali zato će direktori MA i dalje imati hiljade eura, a od para svih građana Vlada im pokriti sve njihove dugove i još dodati na to nekoliko desetina miliiona. Direktori MA neće raditi za plate ljekara ili profesora Univerziteta, nego će kao i do sada primati hiljade eura a njihov loš rad i konstantne gubitke koje kompanija ostvaruju čak i “kad radi najbolje od osnivanja” pokrivaće građani Crne Gore”, istakao je Stanić.

Kako je dodao, ministri saobraćaja koji su kumovali ovakvoj situaciji u kompaniji biće predsjednici Parlamenta.

“U državi u kojoj 77.000 zaposlenih živi sa platom do 250 eura i u kojoj su najmanja minimalna zarada i penzija u regionu, Vlada “prosipa” 155 miliona u kompaniju čiji je gubitak najmanje 80 miliona eura. DPS nam objašnjava kako treba Aerodrome Crne Gore dati strancima da upravljaju njima, jer je naš menadžment nesposoban i ima profit samo pet miliona godišnje, a da profesori, radnici, mali privrednici, ljekari, policajci ili penzioneri trebaju da fiansiraju propale direktore i ministre saobraćaja i “krpe” njihove gubitke u kompaniji koja nikad nije ostvarila profit”, smatra Stanić.

Ovu ekonomsku logiku će, kako dodaje,  izučavati na svim fakultetima kao dokaz kako se najvrednija imovina države i kompanija koja ostvaruje profit daje strancima, dok se kompanija koja je vječiti gubitaš spašava sa stotinama miliona narodnih para.

“Dakle za penzionere nema povišice, nema odlaska u penziju po povoljnijim uslovima, profesori i nastavnici treba da se strpe do “boljih dana”, ljekari će nastaviti da uče njemački jer su najmanje plaćeni u regionu, a policajci nek zaborave na povišicu jer će 155 miliona eura dovoljnih da se sve ovo ispuni otići u Montenegroairlines, a svi oni sada treba da vjeruju DPS-u, a ne svojim očima i ušima”, tvrdi on.

Kako naglašava, za očekivati je i da se sada jave Vektra i ostali tajkuni da se i njihovi gubici pokriju narodnim parama.

“A to što nam je dug preko tri milijarde eura ne treba nikoga da brine – “sve će to narod pozlatiti”, poručio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Afrika
Gost
Afrika

Treba da su ponosni jer ulažu u MA

Glupost ključa
Gost
Glupost ključa

Pa moraju aerodrom da prodaju kad niko neće da kupi propali Montenegro Airlines. I nemaju šta više da prodaju. Dabogda u ovoj državi ostala samo vlast i podguzne im muve, sve ostalo pošlo na brod da plovi. Pa da vidimo ko će im onda plaćati milionske prohtjeve kompleksaša iz opanaka kojih se stide. Nisu sramni opanci, gospodo, već ovo što… Više »

Nznmdm
Gost
Nznmdm

Hahaha a ni da ovih 150 miliona ide za plate nekolicine ljudi hahaha .

Oujea
Gost
Oujea

Bas steta sto su u MA ulozili 150miliona , bolje da su otvorili striptiz klub u budvi, legalizovali prostituciju , i dali nama gradjanima neki jeftin starter pack .

Kuč
Gost
Kuč

Dorektno u mozak,svaka cast!!!

Kuč
Gost
Kuč

Bravo Stanicu,od rijeci do rijeci tacno!

Kontra
Gost
Kontra

U centar!

Fida
Gost
Fida

Ovom narodu sve prolazi…placamo tudje dugove dok obican radnik gladuje

Goran K
Gost
Goran K

Nažalost nikad nema za ove koji imaju najmanje. Uzeti pored od sirotinje da bi se bogati vozili dzabe.

Dezdemona
Gost
Dezdemona

Bravo…sve pohvale jedino se vi borite za narod!

pravednik
Gost
pravednik

Samo naprijed, ovakvi tekstovi otvaraju oči ljudima!

Svjefol
Gost
Svjefol

Tako je SDPovci. Kakvi avioni, kakvi autoputevi, kakav razvoj. Vlada ima da stedi novac a onda da svakoj glavi u CG da po dzak brasna i polutku teleta. I tako svaka tri mjeseca.

Send this to a friend