Ekonomija

Stigla 1.042 zahtjeva za legalizaciju

ilustracija

Jedinicama lokalne samouprave su do 15. marta dostavljena ukupno 1.042 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, saopšteno je Dnevnim novinama u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Najviše zahtjeva, njih 233, podnijeto je u Opštini Herceg Novi. Slijedi Bar sa 137 zahtjeva, Podgorica sa 121 i Pljevlja sa 91 predatim zahtjevom.

“U Opštinu Kotor je pristiglo 88 zahtjeva, u Budvi 81, a u Opštinu Tivat 70 zahtjeva. Slijedi Ulcinj sa 67, Rožaje sa 56, Nikšić sa 26 i Bijelo Polje sa 22 zahtjeva. U Kolašinu je predato njih 19, na Žabljaku i u Beranama po osam, Cetinju šest, Mojkovcu pet i Danilovgradu četiri”, naveli su u Ministarstvu, dodajući da u preostalim opštinama od zahtjeva ništa nije pristiglo.

Na pitanje koliko je opština ispunilo zakonsku obavezu dostavljanja odluke o iznosu naknada za opremanje građevinskog zemljišta, od kojih u najvećoj mjeri direktno zavisi cijena legalizacije objekta, u Ministarstvu su kazali da je do sada to učinilo 16 jedinica lokalne samouprave.

“Saglasnost je izdata za opštine Bijelo Polje, Šavnik, Tivat i Mojkovac, kao i za Glavni grad. U toku je usaglašavanje i izdavanje saglasnosti za ostale opštine koje su dostavile predloge odluka, i to za Danilovgrad, Budvu, Rožaje, Gusinje, Petnjicu, Nikšić, Žabljak, Andrijevicu, Plužine, Kotor i Herceg Novi”, ukazali su u Ministarstvu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
eeee
Gost
eeee

U PG u 2017. je predato samo 62 zahtjeva a u 2018. do danas samo 51 zahtjev?! Meni za kucu od 180 kvadrata treba 13-14.000 po ovim cijenama i mjesecno 16-17 eura. Nije to skupo da nije ovo cista legalna pljacka ionako osiromasenog naroda i da nije birokratije i milion potrebnih papira. Ako ostanu cvrsto pri ovom zakonu koji se… Više »

gost
Gost
gost

Ja sam u procesu, treba neka papirologija da se zavrsi i ja cu se prijavit. Prilika da ne brinem vise o tome i da potomstvu nesto cisto ostavim…

petar
Gost
petar

Ili dobro bas zaradjujes pa mozes da odvojis 15-20 hiljada ili ti je mala kuca pa je mala cifra u pitanju u imas opciju na 20 godina ..

mi sto zivimo od 300-400 eura ne mozemo i necemo !

petar
Gost
petar

Ovaj zakon je osudjen na propast… evo pola godine proslo skoro i samo 1000 prijava….. preskupo je cak i sa ovim pojeftinjenjem od 30% u Podgorici….. samo ga ignorisite ljudi, u julu kad im ne bude ni 10% objekata podnijelo prijavu bice prinudjeni da odlayu primjenu zakona i da smanje cijene na nivou drzave…… treba da donesu odlku kao u… Više »

boki
Gost
boki

A čekaj, znači oni koji su bili revnosni građani koji su regularno sve platili oni su budale, a ovi što pokušavaju da zeznu državu oni su pametni i njima treba da se smanje komunalije za 80 %, je li? Kakva smo mi nesrećna država.

petar
Gost
petar

Nema tu zezanja drzave, 40 godina se nelegalno gradilo i nije bilo problema, i drzava je jedini i iskljucivi krivac za ovo stanje, i sada trebaju da rijese ovaj problem ali na adekvatan nacin jer smijesno je ocekivati da neko moze da placa ogromne rate od plate od 300-400 eura koja je vec opterecena drugim kreditima…. drugo sto nisu rekli… Više »

gost
Gost
gost

Kako drzava jedini i iskljucivi krivac kad su gradjani sami odlucili da nelegalno grade na tudjoj imovini? Isto tako, nelegalno su se kacili na vodu, struju pa i kanalizaciju… I drzava jedini i iskljucivi krivac?! Ma nemoj. Mi nikad nijesmo krivi, sve neko drugi?!

petar
Gost
petar

Pa i jeste. ja kada sam prije 15 godina gradio kucu u mom naselju kao i u velikoj vecini naselja u tom periodu prije 10-15 godina nije postojao detaljni urbanisticki plan i mi nismo mogli dobiti dozvole za gradnju na svom placu ! samo ti kazu ne mozete dobiti dozvolu cekajte da prodje DUP, a kada ce to biti kazu… Više »

Stari
Gost
Stari

Malo brate

Send this to a friend