Ekonomija

Stigla oprema za fabriku legura

Kombinat aluminijuma Podgorica

Najkasnije u martu naredne godine, u Kombinatu aluminijuma Uniprom biće otvorena fabrika legura, rečeno je Pobjedi u ovoj podgoričkoj kompaniji.

Oprema za fabriku stigla je iz turske kompanije Sistem tehnik, a proizvodnja će biti organizovana po najsavremenijoj tehnologiji, u skladu sa svim ekološkim standardima kažu u KAP-u.Kapacitet nove fabrike, u koju će biti uloženo 11 miliona eura, biće 30.000 tona legure, a zaposliće 54 radnika.

Iz Uniprom KAP-a su kazali da su instalirali i u proizvodnju uveli postrojenje na prirodni tečni gas (LNG). Riječ je o investiciji od tri miliona eura, koja će eliminisati korišćenje nafte i mazuta u proizvodnji. Objasnili su da će to doprinijeti zaštiti vazduha u Podgorici, jer je korišćenje tečnog prirodnog gasa u proizvodnji kombinata jednako povlačenju iz saobraćaja hiljadu automobila dnevno.

“Time smo napravili korak ka zaštiti životne sredine u skladu sa EU standardima, a to zahtijeva i poglavlje 27 o zaštiti životne sredine, koje treba da bude otvoreno”, rekli su iz KAP-a i naglasili da je ovakav način proizvodnje privlačan partnerima koji žele saradnju sa Unipromom, jer je gas neophodna sirovina za proizvodnju aluminijumskih legura visokog kvaliteta, što i jeste u osnovi strategije razvoja KAP-a.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Идемооо
Gost
Идемооо

Чуо сам да је Весо пропао и све изгубио, да се само чека кад ће му Ацо и друштво узет све.

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Samo trovaci opstaju u CG.Zecani-moje saucesce.

Radnik
Gost
Radnik

Pola fabrike izrezao i pretopio a radnici opljackani ostali bez stambenih para
i bez sigurnosti bez bolovanja bez odmora …

Odlično
Gost
Odlično

Lijepa vijest, samo još i da proradi. Iz nekog razloga, ne vjerujem dok ne vidim : )

Send this to a friend