Ekonomija

Stiglo pet ponuda za Adria Airways, u igri i evropski kralj banana Izet Rastoder

Adria Airways

Stečajni upravnik Adria Airwaysa Janez Pustatičnik dobio je pet ponuda za kupovinu imovine propalog avioprevoznika. Nezvanično tri slovenačke i jedna strana kompanija zainteresovane su za poslovnu jedinicu a jedna za simulator letjenja.

Pustatičnik je želio da prikupljanjem neobavezujućih ponuda provjeri kakav je interes potencijalnih kupaca i koliko su ozbiljni prije nego što procijene imovinu.

Kako je javila TV Slovenija, među četiri ponuđača za sticanje poslovne jedinice Adria Airways su četiri slovenačka biznismena ,te jedan strani ponuđač. Peta ponuda, međutim, odnosi se samo na simulator letjenja. Prema pisanju slovenačkih medija, ponudu je poslao Joc Pečečnik, kojeg zanima sve u prodaji, Izet Rastoder kupio bi sertifikat za komercijalne letove, a Ivo Boscarol zainteresovan je za Adriinu letačku školu.

Zakazan je sastanak sa zainteresovanim stranama u četvrtak ili u petak kada će biti razmotreno šta žele i koliko su spremni da ponude. Neki ponuđači su postavili uslove koje Adria ne može ispuniti i na koje nema uticaja.

“Na osnovu pregovora i razgovora oni će odlučiti kako postupiti u stečajnom postupku”, objasnio je Pustatičnik.

U međuvremenu pronađen je stanar za dio nekadašnje poslovne zgrade Adria na Brniku, a to je mala slovenačka avio kompanija Solinair.

Bivši radnici dobiće prednost u stečaju kompanije. Stečajni upravnik mora prikupiti 13 miliona eura kako bi vratio prioritetna potraživanja. Glavni iznos obračunanog iznosa čine otpremnine, koja iznose oko osam miliona eura, s neisplaćenim platama za dio avgusta i septembra, a dijelom za oktobar do isteka otkaznog roka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PetarPan
Gost
PetarPan

Slovenci su u EU pa prodaju aviokompaniju a kod nas se busaju što Crna Gora daje u zakup naše.Treba prodati ali treba gledati da budu jevtini letovi zbog turizma i naših građana…

StjupidPipl
Gost
StjupidPipl

Komentarisi o onome o cemu uopste imas ikakvog pojma:U SLO prodaju “AVIO-KOMPANIJU”, a CG daje u “zakup”…”AERODROME”!Nije isto,nije ista kompanija,nije cak ni poslovanje isto! CG ne prodaje Montenegro AIRLINES,vec daje u zakup montenegro AIRPORTS!NIJE ISTO!!!!!a ni vlada cg nema pojma,tako da…

Send this to a friend