Ekonomija

Stijepović-Al Romaiti: Let Dubai-PG veliki korak za bolju saradnju

Uvođenje avio linije Dubai-Podgorica je veliki korak ka još boljoj saradnji dva grada i dvije države, ocijenjeno je danas na sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Abdulsalamom Harebom Obaid Al Romaitijem, saopšteno je iz Uprave Glavnog grada.

Na sastanku je naglašeno da je nivo ekonomskih odnosa u kontinuiranom usponu uz ocjenu da je UAE jedan od najznačajnijih stranih investitora u Crnoj Gori čije prisustvo je, prije svega, osjetno u sektoru turizma i infrastrukture.

Gradonačelnik Stijepović je naglasio da u Podgorici ima još potencijala za saradnju, posebno između biznis zajednica. On je podsjetio da se Podgorica sve više pozicionira kao turistički grad koji bilježi značajn porast kako posjeta tako i noćenja.

„Samo u avgustu ove godine smo imali 73 odsto više posjeta i 69 odsto više noćenja turista u odnosu na isti period prošle godine“ istakao je Stijepović.

U tom smislu je važna otvorena politika koju Emirati imaju prema Crnoj Gori, kako kroz uvođenje redovnih aviolinija, tako i kroz ukidanje viza.

I Ambasador Abdulsalam Hareb Obaid Al Romaiti je izrazio zadovoljstvo veoma dobrim odnosima dvije države.  To je, kako je naglasio, potvrđeno i posjetama na najvišen nivou, gdje je postavljena platforma za jačanje veza dvije zemlje.

„Naš cilj je  unaprjeđenje sveukupnih prijateljskih odnosa, kroz još veće prisustvo investitora i turista iz UAE koji su prepoznali Crnu Goru kao atraktivnu investiciono-turističku destinaciju“, naglasio je ambasador Al Romaiti.

On je istakao da je Podgorica “miran, čist i prijateljski nastrojen grad“ koji će sigurno privući turiste iz Emirata, kako zbog sadržaja koje ima da ponudi, tako i zbog pozicije gdje su i more i planine na oko sat udaljenosti.

„Crna Gora ima potencijala a mi smo spremni da ponudimo svu tehničku pomoć u daljem razvoju infratsrukture, energetike, održivog razvoja, usluga…“, zaključio je ambasador Abdulsalam Hareb Obaid Al Romaiti.

Send this to a friend