Ekonomija

Striković: Nove Simovićeve bajke

Adnan Striković

Pošto su i sami uvidjeli da besomučno ponavljanje i pozivanje na projekte “Đalovića pećine ” i skijališta na Bjelasici, više ne pobuđuje pažnju građana, čelnici lokalne vlasti su u pomoć pozvali najboljeg naratora bajki u Vladi Milutina Simovića, saopštio je danas predsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije Bijelo Polje Adnan Striković.

<<<Oko 20 miliona eura za zaštitu od poplava i šetališta pored Lima i Grnčara<<<

“Pravi čovjek da mu postavimo pitanje šta se desilo sa prošlim megalomanskim projektom iz njegovog resora, fabrikom “Milkraft: u Pavinom Polju? Umjesto da Vas, kada je taj projekat u pitanju pitamo koliko je radnika upošljeno, koliko je poreza naplaćeno, mi moramo pitati kolika je šteta po budžet države Crne Gore. E tako najčešće završavaju projekti koje Vi vodite”, poručio je Striković Simoviću.

Kako je istakao, ideja za novu bajku, čiji je dio vezan za šetalište pored Lima, već ih je koštala 500.000 eura.

“Šta se desilo sa ostalim predizborno obećanim projektima? Koliko je nama u SDP-u poznato još niko ne zapliva u gradskom bazenu, još se niko ne skloni od kiše ispod tribina gradskog stadiona, niti je potrčao novom atletskom stazom ili trim stazom na Obrovu. Još nijednog rekreativca ne sretosmo na sportskim terenima na “Patkovoj otoci”, niti uživasmo u pogledu na dinamičku fontanu u centru grada. Koliko smo turista ugostili na Kisjelim vodama? Koliko je djece upisano u novi vrtić na Zaimovića livadama? Šta je sa otkupnim centrom za poljoprivredne proizvode u Potkrajcima”, upitao je predsjednik odbora SDP Bijelo Polje.

Prema njegovim riječima, da im je cilj isključivo predizbirna obmana siromašnih građana govori i podatak da su obećali otvaranje fabrike “Siemens” u Bijelom Polju, sa 1.000 upošljenih radnika.

“Pa kada biste samo to jedno obećanje ispunili mi bismo prestali da se bavimo politikom i pozvali bismo građane da vama daju podršku.Ministre Simoviću, Vaše i bajke Vaših partijskih istomišljenika odavno su pretvorene u najstrašnije horor priče zbog kojih je Bijelo Polje postalo grad iz kojeg se svakodnevno odlazi. Naše ulice su puste. Šetalište je beskorisno ako njime nema ko da šeta, zabavišta ako u njima nema ko da se zabavlja, škole ako u njima nema ko da uči”, dodao je Striković.

Bajke se, naglasio je, pričaju djeci, a građani Bijelog Polja su ozbiljni i zreli ljudi.

“Od svih najavljenih projekata samo smo vidjeli idejna rješenja u 3D video animaciji. Svjesni su građani sjevera Crne Gore da će i ovaj projekat imati sudbinu fabrike čokolade na Cetinju, aerodroma u Beranama, drugog bloka termoelektrane u Pljevljima ili fabrike mlječnih proizvoda u Bijelom Polju. Prestanite sa uljepšavanjem stvarnosti i posvetite pažnju surovoj realnosti života većine građana sjevera naše države. Napravite im put do kuće, dovedite vodu i obezbijedite stabilno napajanje električnom energijom. Nažalost, u 21. vijeku, samo te elementarne životne potrebe interesuju naše građane, a ne nekakvi naučno-fantastični megalomanski i apsurdni projekti”, zaključio je Striković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Trudio si se Adnane, ali nije to dobro. Jedinica. Śedi na mjesto!

Šćepo
Gost
Šćepo

Adnane, odlična ti je priča, ali za zabavište. Ne no ćeš ti donijet napredak. Śedi đe si ni za đe si nijesi!

mujo džeger
Gost
mujo džeger

2019 je uspjeh dovesti vodu struju i asfalt do sela, ostalo je utopija

Bjelopoljac756
Gost
Bjelopoljac756

Ovaj voli vise dps od rodjene majke. A tobos opozicionar. E pa jada ovoga

Ola-la
Gost
Ola-la

Adnane okreni se ti svom poslu,pusti se politike.Većina vam se žena porađa u druge gradove.

Send this to a friend