Ekonomija

Studenti ETF-a završili praksu u Telekomu

Studentima Elektrotehničkog fakulteta danas su uručeni sertifikati o završenoj praksi u Crnogorskom Telekomu u Podgorici.

Tokom nedjelje prakse studenti su imali priliku da se bliže upoznaju sa načinom rada kompanije i aktuelnim tehnologijama.

Direktorica Sektora tehnike u Crnogorskom Telekomu Valentina Radulović istakla je važnost upoznavanja studenata sa različitim telekomunikacionim i IT sistemima – u realnom vremenu, kao i što je to što mogu da očekuju u budućnosti.

“Osim što studenti imaju priliku da upoznaju način funkcionisanja Telekomove mreže, principe održavanja, kao i tehničkog upravljanja sistemima i procesima, sa druge strane, postoji i benefit za Crnogorski Telekom, u smislu prepoznavanja i odabira budućih kadrova”, dodala je ona.

Direktor ljudskih resursa u Telekomu Miroslav Janičić pozvao je nove generacije da odaberu fakultete iz oblasti: nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike.

“Razlog sve veće popularnosti STEM-a leži u činjenici da je na svjetskom tržištu rada prisutna neravnoteža između tržišta koje traži sve više digitalno obrazovanih stručnjaka i nedovoljnog broja mladih koji upisuju STEM fakultete“, zaključio je Janičić.

Send this to a friend