Ekonomija

Subotić: Rješenje za Institut Igalo je plod čvrste odluke Spajića da sasluša glas Herceg Novog i cijele Crne Gore

Jovan Subotić
Jovan Subotić

Pronalaženje rješenja za Institut Igalo postavili smo kao prvi prioritet saradnje Novske Liste i Pokreta Evropa sad, i srećan sam što smo svega nakon godinu dana na pragu deblokade računa, isplate zarada radnicima i realizacije plana spasavanja koji će stabilizovati Institut, vratiti mu stari sjaj i učiniti ga ponovo jednim od najvažnijih resursa grada Herceg Novog, saopštio je Jovan Subotić, poslanik Pokreta Evropa sad

Iznađeno rješenje, kako dodaje je plod čvrste odluke premijera Milojka Spajića i njegovog tima da sasluša glas građana Herceg Novog i cijele Crne Gore i sačuva nosioca zdravstvenog turizma u državi.

“Plod višemjesečnog rada više ministarstava, detaljnih analiza i pregovora doveli su do rješenja koje je početak izgradnje stabilnog i održivog sistema za koji Institut Igalo i ovih dana pokazuje da je sposoban. Uprkos svim problemima, zaposleni u Institutu nisu dozvolili da ijedan pacijent ili bilo koji gost osjete težinu situacije, već su marljivo radili i vjerovali da će ovaj dan doći. Najveći resurs i najveće bogatstvo Instituta Igalo su upravo njegovi ljudi, struka i znanje. Uvjeren sam da ćemo kroz plan spasavanja i plan restrukturiranja stvoriti uslove da ti ljudi nikada više ne strahuju za lične dohotke, a da će struka i znanje doći do punog izražaja dodatnim ulaganjima države i modernizacijom ponuđenih usluga”, saopštenio je Subotić.

Pozdravljam i sve napore koji su uloženi ovih dana ali i prethodnih mjeseci u poboljšanje situacije u Bolnici Meljine, kao i promptno razrješenje problematike u Domu Zdravlja početkom godine. Više je nego očigledno da je situacija sa zdravstvenim sistemom u Herceg Novom stavljena visoko na listi prioriteta 44. Vlade.

“Borba za Institut ali i za Bolnicu se nastavlja. Siguran sam da će od sada biti mnogo uspješnija kada znamo da je put oporavka u oba slučaja trasiran”,zaključio je Subotić.

Send this to a friend