Ekonomija

Suslovski Rašin: Podsticati preduzetništvo i razvijati proizvodnju

Građanin može dostojanstveno živjeti i biti ponosan ukoliko mu država svojom politikom omogućava da radi i poslovno napreduje, izjavila je danas Sanja Suslovski Rašin iz Hrvatske reformske stranke Crne Gore, ističući da se moraju podsticati preduzetništvo i proizvodnja.

U tom pravcu, kako kaže, HRS će podsticati samozapošljavanje kroz razne programe edukacije, kako bi se, prvenstveno mladi ljudi osposobili za preduzetništvo.

“Crnogorska ekonomija treba da bude izvozno orijentisana, te da i kroz mala i srednja poduzeća dodatno izvozi domaće poljoprivredne proizvode. Zato ćemo podsticati osnivanje malih i srednjih poduzeća, jer su prilagodljivija promjenama, pa samim tim i produktivnija i inovativnija”, poručila je.

Zato je, dodaje Suslovski Rašin, uz turizam, kao jednu od najvažnijih grana privrede, neophodno je razvijati i proizvodnju kroz različite oblike preduzetništva.

“Veoma je važno promovisati kupovinu domaćeg proizvoda, ali na način da se veliki trgovački lanci pravilno usmjere. U ovom dijelu su određivanje i kontrola cijena nužna predispozicija smanjenja uvoza i podsticanje kupovine domaćih proizvoda”, naglasila je.

Suslovski Rašin je kazala i da Crna Gora ne može biti samo potrošačko, već društvo koje mora i da zarađuje.

“Samo mudrim odlukama možemo osnažiti privredu. Zato, ulažimo pametno, kako bismo kvalitetnije živjeli sada, a naredne generacije u budućnosti. Naš primarni cilj je razvoj privrede, koja će dovesti do porasta životnog standarda i stabilne socijalne politike”, poručila je Suslovski Rašin.

Send this to a friend