Ekonomija Marković otvorio fabriku silumine

Svaki novi proizvod korak ka novom radnom mjestu

Premijer Duško Marković pustio je danas zajedno sa vlasnikom Uniprom KAP-a Veselinom Pejovićem u rad novu fabriku silumina poručivši da je svaki novi proizvod u Crnoj Gori korak ka novom radnom mjestu, a svako novo radno mjesto snaga i kvalitet više na putu ka evropskom kvalitetu života naših građana.

“Kada smo krajem marta obilazili cijeli kompleks, vidjeli smo da se ovdje praktično razvija jedan novi moderni industrijski centar naše zemlje. Na žalost, i tada i danas na ovom mjestu morali smo kontstatovati da je uzdizanje novog KAP-a pratila, rekao bih, histerična želja da ovaj projekat ne uspije. Ali nova fabrika iz čijeg kruga će izlaziti proizvod koji može ići direktno u hale automobilskih ili avionskih giganata, prkosi skepticima i oponentima savremenog razvoja. Svaki novi proizvod u Crnoj Gori je korak ka novom radnom mjestu, a svako novo radno mjesto snaga i kvalitet više na putu ka evropskom kvalitetu života naših građana”, istakao je on.

Premijer je poručio da je ova investicija i sve što je do sada urađeno uključujući i nove razvojne programe, vrijedno poštovanja i neupitne institucionalne podrške.

“Ali za mene je jednako važan i vrijedan poštovanja otpor gospodina Pejovića i njegovog tima destrukciji, propagandi i klevetama iz najprizemnijih razloga, kako bi se osujetilo uzdizanje KAP-a domaćom pameti, energijom i odlučnošću. Zato Vladinom opredjeljenju i planovima da brzo razvijamo našu ekonomiju treba više ovakvih primjera”, naglasio je Marković.

Projekat nove fabrike za proizvodnju aluminijskih legura u formi malih ingota vrijedan je više od 10 miliona eura i podrazumijeva otvaranje više desetina novih radnih mjesta.

Premijer je poručio da treba da nas ohrabri činjenica da smo poslije decenijskih zaostajanja, promijenili smjer kretanja u našoj industriji i ponovo počeli da hvatamo korak sa industrijskom proizvodnjom po mjeri potreba crnogorske ekonomije.

“Savremeni put od prirodnog resursa do finalizovanog proizvoda je dug i nije racionalno gajiti ambicije da može biti zaokružen u nacionalnim okvirima. To ne mogu ni mnogo moćnije ekonomije od naše. Ali dužnost svih nas je da, makar u pojedinim oblastima, poput aliminijumske industrije, što veći dio tog puta pređemo sopstvenim snagama. Svjesni smo da se ne može izići uzdignute glave iz tržišne utakmice ukoliko temeljno ne mijenjamo i pristup, a ne samo zastarjele tehnologije. Od danas, sa novom fabrikom u okviru Uniprom KAP-a, možemo i korak dalje”, zaključio je Marković.

56

avatar
1000
27
29
0
 
45
NK maliBnjjNedajdatetrtuVladoBnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NK mali
Gost
NK mali

Tuga,jad……svi ministri,Premijer….otvaraju fabriku od 45 ZAPOSLENIH. E, da je Nusic ziv, imao bi o cemu pisati.

Bnjj
Gost
Bnjj

Podići minimalac u Cg na 350e jer sa sadašnjim platama se ne mogu ni računi poplaćat

Vlado
Gost
Vlado

Svaka čast svemu što donosi napredak Crnoj Gori, no normalano čeljade ne vjeruje da taj napredak može donijeti ovaj kondukter.

Bnjj
Gost
Bnjj

Samo malo je tih radnih mjesta

Bnjj
Gost
Bnjj

Odličan projekat na severu ima mnogo resursa koji je ne koriste ili se izvoze za male pare npr drvna industrija mogu se velike fabrike nameštaja otvorit ali niko to ne pokreće

Shaolin
Gost
Shaolin

E pogledaj kako prezadovoljno ispijaju šampanjac dok ne dođu crnogorski filipinci na posao

Bnjj
Gost
Bnjj

Treba povećati minimalac u turizmu na 350e za 180sati učimo od Rumuna kod njih su minimalci po granama građevina, medicina itd ali ova naša lopovska vlada to neće

The Vojvoda
Gost
The Vojvoda

Staromodan, vrijedan covjek. Sa 25-6g je imao novca.

Slavko
Gost
Slavko

DPS je taj koji je prodai i unistio KAP, a para od prodaje Crnogorski narod nije vidio. Cak su Crnogorci od 250 eura plate placali struju za KAP a Rus milijarder Deripaska se sprdao sa nama. To je DPS uradio od KAPA i nasih para, a usput radnike iscerao na ulicu.

X File
Gost
X File

Kakve to veze ima sa Pejovicem?

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Kako me stari cojek istripivao zove me da mi da novine da ih unesem u kafić.ja ih uzimam i ulazim da ih stavim u kafić. Kad u kafić skoro svaki sto zauzet. A mene se ne pita mogu li stavit novine da im ne remetim mir. Možda bi mi i rekli nešto.

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Zaposli radnika po radnika.

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Kako izdrzavate momci ovo da čitate.

Livac
Gost
Livac

Vise bi te cijenili kad bi bivsim radnicima dao sto dugujes Veso

malo slovo
Gost
malo slovo

valjda im duguje tadasnji vlasnik.

Livac
Gost
Livac

Kap bivsi radnik kapa da drugima bude jasno ovo je kao da zatvoris deltu a u neki cosak otvoris mali butik.

Sad ili nikad
Gost
Sad ili nikad

STRASNO
Prosto nepovjerovati…

Milan
Gost
Milan

Ko je ovaj Pejovic i na koju je foru on vlasnik KAP-a i dalje ne znam.sta je on radio prije ovoga da je moga da priusti najvecu fabriku u drzavi

(18)➕
Gost
(18)➕

Tip je tezak preko 230 000 000

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Nije na foru prijatelju,nego covjek je u biznisu od ’90ih godina. A vjerovatno bi svaki iole ozbiljniji biznismen trebao prvo da se tebi javi pa da krene u biznis!!?!
Kako ljudi na osnovu Bas Pojma Nemanja daju kritike!!?!!

Shaolin
Gost
Shaolin

Koji biznis?
U Crnoj Gori?
E naivan li si

Milan
Gost
Milan

Biznis 90ih ,zamisli kako je to legalno.Sankcije,nema uvoza ni izvoza a on ima biznis.Preko jezera sigurno

Nedajdatetrtu
Gost
Nedajdatetrtu

Radio je čitav život.Od konduktera kao klinac pa kafića,do trgovine otpadom,livnice,apoteka,hotela…
Tek kada se udružio sa Acom biznis je postao milionski.Tačnije od Šuplje stijene!
Šta je stavrno njegovo a šta od “braće” to Samo oni znaju.

Send this to a friend