Ekonomija

Sve bolja dostupnost crnogorskih aerodroma

Danilo Orlandić (Foto: CdM)

Najnoviji godišnji izvještaj ACI-ja ( Međunarodni savjet aerodroma) pokazuje koliko su Aerodromi Crne Gore u proteklom periodu uradili na poboljšanju avio dostupnosti. Kako je navedeno u izvještaju, Aerodrom Tivat je među vodećim rastućim destinacijama sa zabiježenim rastom od 352 odsto, saopštio je izvršni direktor JP Aerodromi Crne Gore Danilo Orlandić.

Takođe, ističe on, Aerodrom Podgorica bilježi rast od čak 284 odsto i najbrže je rastuća destinacija protekle decenije u kategoriji glavnih gradova regiona.

“Ono što je jako važno, a navodi se u ACI-jevom izvještaju je činjenica da je među zemljama regiona, Crna Gora na trećem mjestu lestvice aviodostupnosti, odmah iza Srbije i Hrvatske. Samo u prethodne dvije godine uspjeli smo da otvorimo 36 novih direktnih avio linija, pa je tako naša zemlja preko Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat povezana sa preko 70 destinacija”, istakao je Orlandić.

Prema njegovim riječima od ove godine uvedena je i linija Podgorica-Barselona, koju realizuje Ryanair.

“Bićemo jedini aerodrom u regionu koji će imati direktnu liniju ka glavnom gradu Katalonije tokom cijele godine i to dva puta sedmično. Takođe, velikim uspjehom smatram i dolazak Luftanse, čiji su letovi iz Frankfurta i Minhena ka Tivtu, gotovo uvijek puni. Sve to je dokaz da Aerodromi Crne Gore konstantno prate potrebe turističke privrede Crne Gore ali i naših građana koji sada do brojnih destinacija mogu stići direktno putem naših aerodroma. Naš rad će i u narednom periodu biti usmjeren ka tim pravcima”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
OPACUPA
Gost
OPACUPA

KAKO JE NACITAN

Dule
Gost
Dule

I vidi se vaspitanje kako lijepo sjedi u fotelju, bas se izvalio

gojak
Gost
gojak

A sta je tacno impresivno kada su u pitanju aerodromi? Oba su zastidje i lice na Tusku pjacu..Kako opsluzujete putnike najbolje da njih pitate, dok stoje na 40 stepeni u redu do piste na pasoski pregled.Podjite na neke slicne male aerodrome u svijetu da vidite kako su organizovani.

djoja
Gost
djoja

Ovaj ce za dvije godine biti stariji od tate..

vragolanka
Gost
vragolanka

Ovo je direktor Aerodroma ?? Aaaaa nije im ni cudo sto im se zuri sa koncesijom 🙂

-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

Haha…sprdnja,tivatski nazovi aerodrom zaključavaju 18.00 ka da je piljara pa radi samo do šest i to vi je aerodrom.

Ksenija
Gost
Ksenija

Ljudi, ja nisam shvatio šta je direktor aerodroma loše ili netačno rekao ? Da podgorički ili tivatski aerodrom bilježe trocifreni rast ?
Saberite se malo!

Aerodromska
Gost
Aerodromska

Jedva cekam koncesiju samo da ne gledam ovu umisljenu facu

teodor
Gost
teodor

Ne znam zašto je problem, kada već ne znaju, da pođu i vide nekoliko aerodroma: kako se održava čistoća, kako se reguliše rad taksi službi, parkinga i drugih usluga na tim aerodromima. Tivat je zastiđe godinama ali je najvažnije da se broj putnika preko njega povećava, a povećava se broj onih koji više tuda neće doći.

Bela
Gost
Bela

Ovome Orlandicu ne bi dao naruce drva da mi donese.

eto
Gost
eto

Treba prvo porušiti te baračine i napraviti prava dva aerodroma da ne gledamo više te sprdnje.Glib,glibavi na njima a trebao bi da bude prvi utisak stranca kad dođe u CG.Parkinzi su tek sprdnja.Svuđe u svijetu su automati pa se ne čeka više od 3 sekunde.Kod nas mora biti jedno deset nečijih rođaka iz dps da totlno ubiju te parkinge.Ako su… Više »

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Tako mlad a tako perspektivan ! 😂😂😂😂😂

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Slazem se sa Vama na aerodromu Tivat 352 posto povecanja. Mozete li nam povecati plate 10-15 posto?

Barbados
Gost
Barbados

Super da ih razradimo prije prodaje 😎

Puz demon
Gost
Puz demon

Pitam se…Da li vi znate da za vas u svijetu niko nezna.Niti znaju dje ste ni juda ste.Za vas aeridrom a i vas posebno.

jovan šiptar
Gost
jovan šiptar

Kad ćete prenijeti ono 245 tisuća M2 zemlje na Nurkovića bez plaćanja Tivtu.

Mina
Gost
Mina

Bravo.Bas me nasmija.Nema u CG i telektualnog kadra samo po partijskoj liniji.Bravo zbog vas nam bjezi mladost CG.Da nije smijesno bilo bi tragi komed.

Local Patriot
Gost
Local Patriot

Evo sad sam sa aerodroma Tv, blago receno katastrofalan aerodrom ( prilaz, terminalna zgrada, parking). Podjite do Cilipa, cisto da vidite sto se zaista moze nazvati aerodromom.

Mina
Gost
Mina

To sto si ti momce direktor Aerodroma,zahvali svome tati,jer da nisi njegov sin,bio bi na birou ,kao mnogi ,mnogo bolji od tebe,koji nemaju protekciju.

jovan šiptar
Gost
jovan šiptar

Nebi dobio bi kredit i otvorio Hotel a nebi ga vraćao kao i ovizi.

Puklo sve
Gost
Puklo sve

Ali to je sve zasluga ovih koje ti i takvi kao ti glasas.

Slavko
Gost
Slavko

Ahahahahahahahahahahahahah

Majski
Gost
Majski

Cestitke bar za jedno drzavno preduzece da imamo impresivne rezultate. Primjecuje se pored toga i veca i veoma osmisljena medijska zastupljenost a posebno mi se svidja instagram. Savremeno, lijepo i sa ukusom i mjerom. Bravo.

Qpo
Gost
Qpo

Super, još da ćete naučit wc da očistite, i da oglasne table prikazuju tačno informacije.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

“Aerodroma” rekao bi belo da ih i a makar 5

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Imaju dva aerodroma, sto je tu pogresno?

Send this to a friend