Ekonomija

Sve o grantovima na novom sajtu www.zatvojbiznis.me

Zavod za zapošljavanje i saradnji sa UNDP-om pokrenuli su novi veb sajt dostupan na linku www.zatvojbiznis.me, kao podrška preduzetništvu i malim biznisima.

Veb sajt sadrži sveobuhvatne informacije o programu grantova za samozapošljavanje, koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU.

“Taj program sprovodi Zavod za zapošljavanje Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja i predstavlja dio 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu. Biznisima podržanim kroz ovaj program, UNDP pruža mentorsku podršku, i to kroz projekat Inkluzivna tržišta rada na Zapadnom Balkanu, koji finansira Austrijska razvojna agencija. Kroz isti projekat, podržana je i izrada ovog sajta”, navodi se u saopštenju ZZZCG.

Posjetiocima će na jednom mjestu biti dostupne informacije o Programu i portalu, o programima podrške preduzetništvu, korisne informacije i savjeti za biznise, najčešće postavljena pitanja.

“Na sajtu se nalaze i uspješne priče biznisa koji su podržani kroz Program, koji su već dobili bespovratna sredstva iz fondova EU u iznosu od tri do 7,5 hiljada eura. Na sajtu su dostupni i kontakt podaci i iskustva korisnika, koji su kroz Program dobili priliku da svoje biznis ideje sprovedu u djelo i pokrenu posao. Pokušaćemo da i na ovaj način informišemo sve građane i sve zainteresovane nezaposlene sa evidencije, koji su voljni da se otisnu u preduzetničke vode, o važnoj temi koja doprinosi smanjenju sive ekonomije i siromaštva, odnosno povećanju zaposlenosti, kroz otvaranje novih radnih mjesta”, ističu u saopštenju.

Send this to a friend