Ekonomija

Sve više kruzera u Kotoru

Od početka godine, u Luku Kotor su uplovila 103 broda, što je za četvrtinu više u odnosu na prošlu godinu.

“U Kotoru trenutno boravi 5.200 turista, što je devet odsto više u odnosu na isti dan 2018. godine. Broj putnika koje su doveli brodovi koji su uplovili u kotorsku luku od početka godine do danas iznosi više od 150.000. Riječ je o putnicima koji u okviru izleta koje su im organizovale agencije posjećuju i druge destinacije (Cetinje, Budvu, Lovćen), tako da samo dio njih pripada izletnicima koji su posjetili Kotor”, saopštila je TO Kotor.

Ljetnja turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, svakodnevno se povećava i broj turista, a samim tim i prihodi od turizma, pokazuju zvanični podaci nacionalne i lokalnih turističkih organizacija.

Nakon kišnog maja, lijepo vrijeme u junu značajno je popravilo početak ljetnje sezone na crnogorskom primorju.

Hotelski kapaciteti u Budvi, Baru, Ulcinju, Herceg Novom, Kotoru i Tivtu svakim danom sve su popunjeniji, a na crnogorskim drumovima već se stvaraju velike kolone vozila, koje ukazuju da je sezona uveliko u jeku, piše Anadolija.

Podaci Nacionalne turističke organizacije (NTO) pokazuju da u Crnoj Gori trenutno boravi oko 90.000 turista, što je osam odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Od početka godine najbrojniji su turisti iz Njemačke, kao i turisti iz Srbije, Albanije i Rusije.

Da je turizam glavna privredna grana Crne Gore, pokazuju podaci Centralne banke Crne Gore. Prihodi od inostranih turista u prvom kvartalu tekuće godine iznosili su oko 47 miliona eura, što predstavlja rast od 7,9 posto u odnosu na isti period prošle godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vrzot
Gost
Vrzot

Sve vise kruzera, a uz to sve vise zagadjenja, sve prljavije more, sve vise smeca itd. Kotor izgleda kao sto je izgledao 90ih godina.. nikakvog napretka na bilo kom planu..Infrastruktura jadna, saobracajne guzve nesnosne, privreda propala.. Bolje se skoncentrisati na turiste koji noce i trose novac u gradu nego na kruzer suvenir goste..

Daka
Gost
Daka

Statistika je , kada jedes mjesec dana kupus , a komsija mljeveno meso. Po statistici Vi zajedno jedete SARME mjesec dana . Tako Vam se sve svodi statisticki u CG. Od prosjecnog racuna struje , prosjecne plate, prosjecne potrosnje itd itd . Ubise nas vise sa statistikom ! Bolje bi bilo da se pozabavite ekologijom i zastitom zivotne okoline, kvalitetom… Više »

DAKA
Gost
DAKA

Kakav Bombastican naslov! Kakva statistika .Od svih turist koji su na papiru dosli u Kotor. 60% je poslo autobusima za CT ili BD . Neki gliserima do Perasta a dobar dio sa stapovima pored vodovoda ,,gdje se ne placa,da pjesaci uz kanice. Ne postoji valjana statistika za turizam i tako svake godine upadate u sve veci problem a sve manje… Više »

Micko
Gost
Micko

Nidje more da vidis-brod na brod citavi zaliv,istovare otpad i do vidjenja.

Mne
Gost
Mne

Kruzere Dubrovnik polako smanjuje i naplacuje taksu od 1e po silasku sa istog! Da ako se i mi opametimo, nisu nam daleko mozemo nauciti od njih sta je turizam! Ali nas interesuje dedeic ekipa!

Niksic
Gost
Niksic

Koga lazete kukala vam majka…jeste to se nema dje na plazu peskir staviti kolika je navala…u risan sam bio na plazu osim jedne majke sa dvoje djece i dvoje starijih nikoga vise nije bilo pa vidite koliko je vise turista ove godine nego prosle u isto vrijeme

Send this to a friend