Ekonomija

Svjetska banka podržava Vladu da aerodrome da u koncesiju

Svjetska banka podržala je plan Vlade Crne Gore da da aerodrome u koncesiju, saopšteno je nakn današnjeg sastanka premijera Duška Markovića i Franka Hemskerka, direktora u Odboru Svjetske banke.

“Upravljanje aerodromima javnim novcem je veoma skupo. Privatno-javno partnerstvo je dobar model da se pojača promet na aerodromima i da se poveća njihova vrijednost. Javni novac je bolje davati za gradnju školama”, savjetovao je Hemskerk.

Prema riječima Markovića, aerodromi su jedan od najvećih infrastrukturnih potencijala da su sada na niskom nivou i da već predstavljaju usko grlo za dalji razvoj.

“Hoćemo to u kratkom vremenskom roku da promijenimo zato smo se oredijelili da nam partner bude Internacionalna finansijska korporacija (IFC). Pokušaj diskreditacije eksperta kojeg je angažovala ova renomirana međunarodna finansijska organizacija predstavlja samo vid političke borbe. Bez obzira na to očekujem uspjeh valorizacije aerodroma i velike benefite za našu ekonomiju”, dodao je on.

Kako je naglasio bez obzira na to očekuje uspjeh valorizacije aerodroma i velike benefite za crnpgorsku ekonomiju. Marković je dodao da Vlada transparentnošću, slanjem materijala Međunarodnom monetarnom fondu i angažovanjem renomirane međunarodne finansijske organizacije pokazuje najviši nivo odgovornosti u realizaciji ovog projekta.

38 Komentara na "Svjetska banka podržava Vladu da aerodrome da u koncesiju"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend