Ekonomija

Telekom ima istaknutu ulogu u razvoju ekonomije

Foto: Google Maps

Crnogorski Telekom ima istaknutu ulogu u razvoju crnogorske ekonomije i društva, ne samo u postavljanju standarda u oblasti telekomunikacija, digitalizaciji i društveno odgovornom poslovanju, već i po značajnim ulaganjima u infrastrukturu, saopšteno je iz kompanije Bi Consulting.

Iz kompanije su saopštili da projekat pod nazivom 100 najvećih u Crnoj Gori, koji se realizuje kroz partnerstvo BI Consultinga, ministarstava finansija i ekonomije i uz pokroviteljstvo Societe Generale banke Montenegro, podrazumijeva analizu i objavu podataka o poslovanju crnogorskih preduzeća.

„Analizirajući poslovanje u 2016. godini, BI Consulting je izašao sa podacima da Crnogorski Telekom zauzima prvo mjesto u djelatnosti telekomunikacija, dok je u okviru velikih kompanija zauzeo četvrto mjesto po dobiti, šesto po prihodima i 12. po broju zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su podsjetili da će nakon predaje poslovnih knjiga za prošlu godinu, crnogorske kompanije koje zadovoljavaju kriterijume biti rangirane po prihodima, dobiti i broju zaposlenih i to u okviru mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća.

„Pored navedenih rangiranja, u okviru projekta će se rangirati i nagraditi i najveće kompanije u zavisnosti od djelatnosti i to po prihodu, ukupno 12 djelatnosti, a biće dodijeljena i posebna nagrada za kompaniju koja u posljednje tri godine bilježi konstantan rast po broju zaposlenih, ukupnom prihodu i neto dobiti“, dodaje se u saopštenju.

Projekat 100 najvećih u Crnoj Gori pokrenut je nedavno, u cilju promocije pozitivne prakse i poslovnog ambijenta.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novo doba
Gost
Novo doba

Ako pogledamo kojom brzinom razvijate infrastrukturu (optika je pojam) i koliko vam je ozbiljna logistika, tesko cete prezivjet za koju godinu

kerkez
Gost
kerkez

Pa ljudi , svi bilansi svih preduzeća se već godinama nalaze na sajtu Poreske uprave i lako je napraviti njihovu analizu bilo kome . U pitanju je prevara kojom će ova tzv. konsalting kompanija uzeti veliki novac za magla rabotu . Ovo je već prije 25 godin uradila Montenegro Biznis Alijansa i prof Veso Vukotić a analizu bi znao uraditi… Više »

Send this to a friend