Ekonomija

Telekom najbolja kompanija u oblasti korporativnog upravljanja

Crnogorski Telekom je proglašen za najbolju kompaniju u oblasti korporativnog upravljanja u Crnoj Gori, saopšteno je danas na konferenciji povodom obilježavanja 25 godina od osnivanja Montenegroberze. Nagradu je u ime Telekoma primio Pavle Đurović, direktor Sektora za korporativne i pravne poslove i sekretar Društva koji je iskazao veliko zadovoljstvo povodom priznanja.

“Velika nam je čast što smo prepoznati kao lideri u oblasti korporativnog upravljanja u Crnoj Gori. Ova nagrada je dokaz našeg konstantog truda i posvećenosti principima transparentnog i odgovornog poslovanja koje je u najboljem interesu naših akcionara, korisnika, zaposlenih i društva u cjelini. Korporativno upravljanje i društvena odgovornost važan su dio naše organizacione kulture i, zajedno sa vrijednostima koje dijelimo sa našim korisnicima, čine temelj našeg kvaliteta i uspjeha na tržištu. Istovremeno, ovo priznanje je dodatni motiv i odgovornost da nastavimo sa unapređenjem poslovanja kroz primjenu najviših standarda u svim oblastima”, istakao je Đurović.

Kriterijumi po kojima se nagrada dodjeljuje su posvećenost principima korporativnog upravljanja i društvena odgovornost, struktura i rad upravljačkih tijela kroz uspostavljene mehanizme upravljanja i kontrole, prava manjinskih akcionara, transparentnost i javnost poslovanja itd.

Nagrada je dodijeljena na osnovu rezultata kompanija i mišljenja članova Crnogorske asocijacije malih akcionara.

Send this to a friend