Ekonomija

Tender za izgradnju bulevara kroz Donju Goricu do kraja jula

Tender za izvođača radova za rekonstrukciju magistralnog puta Podgorica – Cetinje, odnosno Bulevar kroz Donju Goricu, biće raspisan do kraja jula mjeseca ove godine.

Iz Direkcije za saobraćaj su gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću istakli uvjeravanja da bi tender mogao biti raspisan do kraja tekućeg mjeseca, i da će biti otvoren 37 dana.

Riječ je o rekonstrukciji magistralnog puta M-2.3 Podgorica – Cetinje od raskrsnice sa ulicom Miloja Pavlovića do početka III trake Kokoti u dužini od 3,3 km  koja predviđa  izgradnja bulevara.

Podsjećamo da je Vlada Crne Gore dala zeleno svjetlo za Sporazum o sufinansiranju ovog projekta. Takođe je zadužila Ministarstva saobraćaja i pomorstva – Direkciju za saobraćaj da u Kapitalnom budžetu za 2018.godinu uvrsti iznos sredstava potrebnih za realizaciju radova po ovom projektu koje shodno Zakonu o putevima finansira Direkcija za saobraćaj.

Projektantska vrijednost ovog projekta je 10,6 miliona eura od čega radovi koji se odnose na obavezu izvođenja Ministarstva saobraćaja i pomorstva – Direkcije za saobraćaja iznose 6,4 mililiona eura a radovi koji su obaveza Glavnoga grada iznose 4,2 miliona eura.

Direkcija za saobraćaj će po ovom projektu finansirati radove na trasi kao što su pripremni radovi, zemljani radovi, pješačke staze i bankine, kolovoz i profilisanje i saobraćajno tehnička oprema, atmosfersku kanalizaciju za odvodjenje vode sa kolovoza, objekte potporne konstrukcije, most preko rijeke Sitnice i projekat izvedenog stanja.

Glavni grad Podgorica će finansirati dopunu Glavnog projekta u formalnom smislu, kao i Elaborat eksproprijacije zemljišta i shodno uradjenom elaboratu riještiti imovinsko-pravne odnose i finansirati radove javne rasvjete, instalacije jake i slabe struje i hidrotehničke instalacije, odnosno vodovod i fekalnu kanalizaciju.

Direkcija za saobraćaj je u svom planu za 2017.godinu uključila realizaciju ovog projekta i evidentirala ga u planu Javnih nabavki kao zajednički projekat za finansiranje sa Glavnim gradom što daje mogućnost da se za predmetni projekat pokrene tenderska procedura za izbor izvodjača radova.

Po Programu rada i Planom javnih nabavki tender za izbor izvođača radova i nadzora je planiran za drugu polovinu 2017. godine, a početak radova za 2018. godinu po okončanju tenderske procedure i zaključivanju ugovora sa izvođačem radova.

Podsjećaju da je Uprava Glavnog grada  završila Glavni projekat Cetinjskog puta od Ulice Miloja Pavlovića do mosta preko Sitnice, odnosno Bulevara kroz Donju Goricu, čija  je procijenjena vrijednost 10, 6 miliona eura, saznaje agencija Mina. U Glavnom gradu su potvrdili da je projekat urađen, kao i da je ovjeren elaborate eksproprijacije za Cetinjski put.

Glavni grad je podnio inicijativu Ministarstvu saobraćaja da zajedničkim resursima pripreme javno oglašavanje za odabir najboljeg ponuđača za izvođenje radova. Očekuje se da će se taj projekat uskoro naći pred Vladom Crne Gore.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije (IFC) za Zapadni Balkan Tomas Lubek su, takođe, prošle nedjelje potpisali Mandatno pismo i Pismo o angažovanju savjetnika za realizaciju projekta Jugozapadne obilaznice oko Podgorice čija je vrijednost pomenutog projekta je 20 miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kiki
Gost
Kiki

Bravo aj konacno da se sredi saobracaj put udg-ja

Y.O.L.O.
Gost
Y.O.L.O.

Vala je vrijeme, jer iskacu iz zbunova trenutno, sto pjesaci, sto vozila, jos samo u rikverc cekam da krenu, ili poprecno.

requiem
Gost
requiem

Odlicna stvar P.S. Nije M-2.3, ima godina i po otkad je to M-10

Send this to a friend