Ekonomija

Tenderi za žičare i nove ski staze na skijalištima Žarski i Kolašin 1600

Vlada Crne Gore raspisala je tendere za izgradnju šestosjednih žičara i oko 18,5 kilometara novih ski staza na skijalištima “Kolašin 1600” i “Žarski” u opštini Mojkovac. Ukupna vrijednost nabavki je 18 miliona eura, po devet miliona eura po skijalištu, saopšteno je iz Vlade.

“Predmet javnih nabavki su izrada idejnih rješenja, glavnih projekata, izgradnja žičara kapaciteta 2.600 skijaša na sat, izgradnja oko 9,5 kilometara novih ski staza na Žarskom i oko devet kilometara u ‘Kolašinu 1600’, kao i projektovanje, nabavka i izgradnja trafostanica na obije lokacije i izrada idejnih rješenja i glavnih projekata sistema vještačkog osnježavanja. Nova žičara i ski staze na skijalištu „Kolašin 1600“ povezaće ga sa skijalištem ‘Kolašin 1450′”, dodaju iz Vlade.

Rok za izradu dokumentacije je šest mjeseci od potpisivanja Ugovora, a za izvođenje radova godinu dana od uvođenja izvođača u posao.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Vlade Crne Gore kojom se želi podstaći i ubrzati razvoj Sjevera i obezbijediti valorizacija potencijala i resursa ovog dijela države.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Nikada mi nece biti jasno zasto se toliko ulaze u Kolasin a zaobilazi se Zabljak. Zabljak je na vecoj nadmorskoj visini i duze (mnogo duze) se snijeg zadrzava, samim tim logicnije je pare ulagati tamo ako ti sezona traje duze. Izgleda da sve sto se radi po Montenegru ide u one krajeve od kojih PG-ca ima korist, Zabljak je predpostavljam… Više »

Nick
Gost
Nick

ovo je izvanredna stvar kako za Kolasin tako i za Crnu Goru…jos uvijek nemamo ozbiljno skijaliste koje je konkurentno u regionu…problem su zaista ove sve procedure,jako sporo to sve ide…nadam se samo da ce ici brze nego do sada…dopalo mi se kako je premijer reagovao i ‘pritisnuo’ izvodjace da ozbiljnije pristupe radovima…to bi trebao biti recept i za buduce projekte… Više »

Misko
Gost
Misko

9 miliona za 9 kilometara staze. Ovih proslih 4.6 kilometara u Kolasinu su kostali 50 miliona. Ima li ko da objasni racunicu?

Prč
Gost
Prč

Koliko se sjeacam najavljivano je za ovubsezonua sad ispade da ni naredne nece biti u potpunosti zavrseno.bolje ikad nego nikad,al ne moze da ne bode u oce kasnjenje ali bukvalno svakog projekta bez icije odgovornosti.bilo da je rijec o biciklistickoj stazi ili nekog zahtjevnog projekta.

Send this to a friend