Ekonomija

TIKA će nastaviti da daje doprinos razvoju Crne Gore

Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj nastaviće da daje doprinos ekonomskom razvoju Crne Gore, poručeno je sa sastanka ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke sa novim kordinatorom TIKE, Muhamedom Unalom.

Zenka je čestitao imenovanje koordinatoru Muhamedu Unalu i poželio mu usjeh u daljem radu.

Na sastanku, ministar je istakao da Crna Gora visoko cijeni podršku koju TIKA pruža razvojnim projektima,  naglasivši da je upravo ekonomski razvoj jedan od osnovnih prioriteta aktelnog saziva Vlade Crne Gore.

Zenka je saopštio da su ivesticije TIKE ojačale povjerenje turskih investitora za ulaganje u Crnoj Gori, a u priog tome pokzuje i broj registrovanih preduzeća kojih je preko 2000, a što je i potvrda obostranog ekonomskog interesa Crne Gore sa republikom Turske.

On je posebno pohvalio spremnost TIKE da bude prisutna u svim regijama i svim oblastima u Crnoj Gori.

Koordinator TIKE Muhamed Unal se zahvalio na prijemu, te kazao da su vrata saradnje otvorena, kao i da će tokom 2020. godine  akcenat biti stavljen i na edukativne projekte jer smatra da je veoma važno ulagati u ljudska resurse.

Takođe, on je ponudio tehničku pomoć kada je u pitanju unapređenje i zaštita prava lica sa invaliditetom.

Zenka se zahvalio koordinatoru TIKE  na posjeti, ističući još jednom da je Crna Gora zahvalna na pomoći koju ima od ove agencije.

Send this to a friend