Ekonomija Iz sekretarijata za turizam

Tivat postao dominatna avio destinacija

Statistički podaci o broju gostiju, koji se objavljuju svakog petka, jasno pokazuju da je Tivat predominatno avio destinacija, kazao je sekretar opštinskog Sekretarijata za turizam i preduzetništvo Petar Vujović.

On je za Radio Tivat naglasio da je ovogodišnja predsezona bila izuzetno uspješna i ti rezultati su bolji nego što su bili protekle godine.

U odnosu na prošlu godinu, a prema podacima od prošlog petka, u Tivtu je za oko 15 odsto više gostiju. U prvih pet mjeseci ove godine broj dolazaka gostiju je povećan za 61 odsto, dok je 31 odstozabilježen porast u broju noćenja. Stranci se u našem gradu zadržavaju 7 do 10 dana, a u ukupnoj strukturi smještajnih kapaciteta 90 odsto čini privatni smještaj“, naveo je sekretar za turizam i preduzetništvo naglasivši da to pokazuje da je dobro pripremljen period predsezone.

Prema podacima resornog sekretarijata, po osnovu boravišne takse od 1. januara do 22. jula ove godine, prihodovano je 242.241 eura, 15 odsto više nego u odnosu na isti period prošle godine.

„Članski doprinos Turističke organizacije je u padu, što je rezultat izmjene određenih zakona i procedura, ali se nadamo da će se taj prihod povećati tokom sezone i do kraja godine. Turistička taksa, koju plaćaju oni koji nemaju prebivalište u Tivtu, ali na području naše opštine posjeduju sekundarnu stambenu jedinicu – apartman, stan ili kuću, iznosi 141.400 eura što je povećanje od 23 odsto, a boravišna taksa za plovne objekte je, u odnosu na period iz 2018 godine, desetak posto manja i iznosi 17.636 eura“, kazao je Vujović.

Osvrnuvši se desetak godina unazad, Vujović je rekao da je u Tivtu, za cijelu 2009. godinu, evidentirano 39.975 noćenja, a taj promet je ove godine ostvaren već u maju.

“Taj podatak pokazuje koliko je Tivat postao interesantna turistička destinacija”, naglasio je Vujović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MRLJA
Gost
MRLJA

Da nije zbog aerodroma !??

Rajan
Gost
Rajan

NO COMENT

Prc CG
Gost
Prc CG

Sto reći 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

mileva
Gost
mileva

Tivat je divsn

mileva
Gost
mileva

Tivat prelep ljudi fini

Tv1
Gost
Tv1

Volio bih da je ovako kako pise, ali prosto je to nemoguce. Zasto? Pa kako moze da bude dominantna avio destinacija grad kojem aerodrom ne radi kad zađe sunce?

Marko114
Gost
Marko114

Taksisti na aerodromu su najveca bruka ipak. Takvo divljacko ponasanje za nas nije novost, svjedoci smo istog u Kotoru na ulazu u Luku. Presrijecu putnike, nemaju fiksne tarife, neuredno obuceni i bahati… Pokusajte to da sredite na aerodromu prvo…

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Ovo je ruglo ne aerodrom vise se ispalti srusit sve pa ponovo praviti neki novi ne u sred grada nego malo dalje.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Bolje bi bilo malo da upristoje aerodrom i osoblje koje je tako bahato i bezobrazno.

murko
Gost
murko

Ogromna je prednost Tivta sto omogucava visestruka sletanja. U Budvu moze da sleti samo jednom.

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Vjerojatno je gradonačelnik to sredio kuku nama sa njim. Napravio je grad parking. Nidje na svijetu ispred kapele se ne plaća parking osim u Tivat. Ko ne vjeruje nek podje da se uvjeri. Podjes na saucesce prvo plati parking Kusovac i ovaj direktor parking servisa su samo za čuvati ovce a ne za to radno mjesto. A aerodrom je dobar… Više »

Slavko
Gost
Slavko

Da ima kakva livada duza od 100 metara u blizini odmah bi izgubio dominaciju.

Lucije
Gost
Lucije

Hahaha

Lucije
Gost
Lucije

Tivat “dominantna avio destinacija” a đe ste očekivali da slijeću avioni u Bar, Budvu, Cetinje

eto
Gost
eto

Aerodrom Tivat je jedna obicna baraka.Bruka.Parking je dupla bruka.Sve vezano za to je bruka.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Slazem se cesto ga posjecujem . Najgori aerodrom u regionu o perkingu i prilazu da ne pricamo sve je pogresno napravljeno pa na svakom svjeckom aerodromu dozvoljavaju stajanje 3-5 min da iskrcate putnika haha u Tivat ne . Cilipi su 100 god ispred Tivta i Podgorice . Dok god aerodrome vodili Podobni a ne sposobni i skolovani bice rugla odaerodroma… Više »

460
Gost
460

Nijesu ni gosti bolji, Letonci Litvanci Izraelci,i naravno Rusi i Srbalji.

Beogradjanka
Gost
Beogradjanka

Pa nisu ti ,,gosti” pravili aerodrom, nego tvoji crnogorci

Send this to a friend