Ekonomija

Divlji taksista u Tivtu kažnjen sa 1.500 eura

Vršeći redovnu kontrolu javnog prevoza na Aerodromu Tivat inspektor za javne puteve i poslove saobraćaja Službe za inspekcijske poslove Opštine Tivat zatekao je vozača J.Ž. (1978) iz Tivta, kako nelegalno obavlja taksi usluge.

J.Ž. je, kako je saopšteno iz Komunalne inspekcije, upravljao putničkim vozilom kotorskih registarskih oznaka, dovozeći putnika od Obale Đuraševića do aerodroma.

“U razgovoru sa putnikom S.W. iz Norveške utvrđeno je da je stranka platila uslugu prevoza, odnosno da se isti vrši u komercijalne svrhe. Stranka je takodje inspektoru prezentovala račun i rezervaciju o korišćenju usluga apartmana u Đuraševićima. Tom prilikom je od strane inspektorice za učinjeni prekršaj po Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju, vozaču izrecena kazna u iznosu od 1.500 eura”, stoji u saopštenju.

Saobraćajni inspektori Opštine Tivat u kontroli auto-taksi prevoza postupaju kako po novousvojenoj opštinskoj Odluci o auto taksi prevozu, tako i po Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju koji im daje široka ovlašćenja i što se tiče drugih oblika javnog prevoza putnika.

“Rješavanje problema nelegalnog taksiranja predstavlja izazov, kako drugih, tako i tivatske Opštine, naročito u periodu ljetnje turističke sezone i inspektori će i u narednom periodu rigorozni sankcionisati sve oblike nelegalnog javnog prevoza putnika”, poručili su iz Opštine Tivat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gost
Gost
Gost

Ja sam mislio da su “divljac” zasticena!!!!

Numanović
Gost
Numanović

To je nevažno. Što ne pomenete kako je Pavle Radulovic častio “ruse” plažom Maljevik?

Ax122
Gost
Ax122

A dje su kazne za one koji pod Ostrog Slava i milost svetom Vasiliju milione okrecu a ne placaju porez…….BEZBOZNICI………

aneksija 1918
Gost
aneksija 1918

Kad taj sjevernjak plati kaznu ja ću mu dati pola. Od te rabote nema ništa na kraj će reć treba mu đeci za kruh a ono međutimm u kladionicu potroši sve.

MikiRo
Gost
MikiRo

Bravo tako treba svakog divljeg taksistu i jos iskljucenje iz saobracaja i oduzimanje tablica i saobracajne dozvole na 48 sati prvi put !!!

Bokelj
Gost
Bokelj

Nije covjek uzeo od dosade da mili u kolonama sa autom kao taksista. Neko treba doma donijeti hljeba djeci i obuci ih za skolu. Dje su kazne za biznismene koji preko kicme Crnogorske omladine milione okrecu?

Siki
Gost
Siki

Mora da je Srbin, pa da mu djeci uzmu rucak.

Bokelj
Gost
Bokelj

Ne troluj.
Covjek nije srece kao ona mala sto u gacice nosa prasak po jahtama i ide na uslovnu, nego neko ko mora stvoriti za racune i hranu – pa bio Eskim.

Taxi
Gost
Taxi

Nijesi u pravu !!! Neka radi srecno mu bilo ali neka se prijavi i radi regularno da ne budu budale drzgi taksisti koji placaju porez drzavi i izdaju racune u skladu sa Zakonom !!! Svaka cast ovo ke kazna za neposjedivanje licence a neka bzde srecan moglo.mu se napisat jos par hiljada da su se sabrale sve kazne zato neka… Više »

zisss
Gost
zisss

kakva laz … fizicko lice se moze kazniti najvise 150e ako vrsi taxi uslugu bez licence …. al zivimo u lazima i prevarama …

Inspektor
Gost
Inspektor

Nijesi u pravu 150 e je kazna za izvod licence a ne za licencu !!!uzmi Zakon u ruke a pores toga moze mu se pisat kazna za izvod licence, neposjedovanje taksimetra, neizdavanje racuna, nema ovjeren cjenovnik , oznake na taxi vozilu, bazdaren taksimetar od metroloske institucije, …mnogo toga jos …samog vozola, koje , kakvo stanje….prema tome ne prosipaj glupavu pamet

Zlato utihnulo
Gost
Zlato utihnulo

Ima srecko a odziv taksista 👍srecko taxista 😃😃😃😃😃😃

Animus
Gost
Animus

Da li “pitomi” taksisti daju racun nakon voznje? Jel to mimo zakona ili sta? Znamo ko drzi danasnja taksi udruzenja, zato ih ne diraju inspektori…

Sekretar
Gost
Sekretar

Daju i moraju da ga daju ako ga ne daju treba prijaviti inspektorima u komunalnoj policiji i komunalnoj inspekciji ili direktno u opstine sekretarijatima za saobracaj

Numanović
Gost
Numanović

Ne daje niko fiskalni. Nemaju obavezu mislim.

śekira
Gost
śekira

malo ste ga kaznili. minimum ste trebali na kolac uslovno na 4 godine.

Inspektor
Gost
Inspektor

Kako ovi inspektori poznaju ove pitome taksiste.
Svi taksisti u CG su divlji taksisti jer nemaju fiskalnu kasu u vozilu. Niko u CG ne moze dobiti fiskalni blok , pa tako svi oni vrse utaju poreza.
Citah ovo u Monitoru od prosle godine, a niko od drzavnih organa ni taksista ne demantova.

Taxista
Gost
Taxista

Ne lupaj zivotati !!! Imaju racune koje izdaju i koji su od taxi uruzenja ili samostalnih taksista ne lupaj

Numanović
Gost
Numanović

Nemaju fiskalne. Samo paragon blok. To ti mogu i ja napisat

Taxi kolega
Gost
Taxi kolega

Što je nije pokušao silovati kao onaj zatvorenik na godišnjem odmoru iz Ulcinja? Odmah bi ga puštili!

Filozof
Gost
Filozof

Nidje veceg taloga od ljudi nego tivataki taksisti sa aerodroma sto deru narod od aerodroma do Kotora 8 km puta za 40 eura.

Gost
Gost
Gost

Filozof,u pravu si,jedne obicne pjandure i nesoji.

Brđanin
Gost
Brđanin

Špijuna svuđe,ti stručnjaci iz inspekcija ne bi krapa u kadu ufatili ds im neko prstom ne pokaže

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

Neka su ga nek Prijavi Taxi pa ga neće niko kažnjavat zbog ilegalnog rada !!!!

Budva
Gost
Budva

Dobro, cudo su napravili.
A kriminalac da je u pitanju ledja bi okrenuli.

Bato
Gost
Bato

Covjeka je mozda muka natjerala i to ste stavili naslov kao otkrie vjeka. Pisite o ovma sto nas svaki dan legalnim putem sa povecsnjem cjena potkradaju

Kadzlato utihne
Gost
Kadzlato utihne

Pong 😆😆😆😆

pakol
Gost
pakol

e tesko nama kad nam je vijest da je inspektor nekoga kaznio..to najbolje pokazuje dokle smo dosli…za nesto sto je normalno…samo jos fali da ovoga inspektora nagrade…

Primorac
Gost
Primorac

Ordenje da mu se da,pa koliko ih ima u podgorici kućo moja a ne smije se padnut napamet da ovo rade,neka neka ….

dale
Gost
dale

KAKO MOZE TOLIKA KAZNA,JA ZNAM DA JE ZA DRUMSKI SAOBRACAJ BILA NAJVECA KAZNA 150 E I DVA DANA VOZILO TI ODUZMU,A 1500 TO JE NEMOGUCE

Zuti
Gost
Zuti

Lose znas dale 150 eura je kazna za izvod licence a za licencu je 1500 e !!! I to minkkalna koju moze napisati inspektor a na sud ude raspon od1500 na dalje ….na firmu izvod licence 1200 …putni nalog 700…ako vrsi taksi djelatnost van svoje opstine da se razumijemo sto znaci da uzima putnike van svije oostine takodje kazna 1500… Više »

Numanović
Gost
Numanović

Zuti pravi si mi KOMUNALAC! Bravo majstore, ako te ne odlikuju, nema veze! Ti si samo vršio svoju građansku dužnost. A za dan bezbednosti, ako te se sjete – sjete!

Send this to a friend