Ekonomija

Tivatski aerodrom primiće ove godine oko 1,25 miliona putnika

Ukupan broj putnika koje je ove godine opslužio aerodrom Tivat je preko 480.000, što je povećanje za oko 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Broj aviona je nešto manji, jer na tivatski aerodrom slijeću avioni sa sve većim brojem putnika, kazao je za Skala radio njegov direktor Radovan Marić.

“Sezona protiče po planu i na njenoj polovini  bi bilo bespredmetno  govoriti o otklanjanju nedostataka. Puno toga je na žalost naslijeđeno iz prethodnog perioda. Sadašnji trend rasta u povećanju prometa je nezaustavljiv i samo je nebo granica rasta u ovom regionu”, kazao je Marić.

Na žalost, mnogi subjekti u lancu turističke industrije nijesu na vrijeme reagovali da kompletno svi segmenti u procesu na pravi način odgovore izazovu.

“Aerodrom Tivat se veoma trudi, uz podatak da su projekcije koje se odnose na opsluživanje putnika u terminalnoj zgradi od 300 do 400 hiljada putnika, a ove godine planira se da ta cifra dostigne i do milion i 250 hiljada, kazao je direktor ove zračne luke. Veliki je napor i ogromno zalaganje zaposlenih na tivatskom aerodromu da se sve to postigne i ispoštuju kriteriji, kako bi se sve odvijalo na jedan siguran i bezbijedan način, poručio je Marić.

Ove godine bilježi se i porast interesovanja za letove ka skandinavskim zemljama, Izraelu, Njemačkoj, Poljskoj, a nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines je otvorila nove destinacije ka zapadnoj Evropi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Purgeri
Gost
Purgeri

Dal ce ikada uvesti liniju Zg-Tivat ?

XXS
Gost
XXS

Direktor tivatskog aerodroma je jedini do sad koji nikad nikog nije pitao za politicko ili bilo koje opredjeljenje. Normalan cojek i profesionalac nego steta sto takvih vise nema!

Luka
Gost
Luka

SDP ILITI SD NE BI CENZUS OVIH GODINA PRELAZILE DA IM NIJE AERODROMA. VELIKI DUSEBRIZNICI ZA OCUVANJE AERODROMA. PROSIRENJE PRIZELJKUJU DA ZAPOSLE JOS STRINE I TETKE STO SU NA STENDBYU

Dovla
Gost
Dovla

Aerodrom sluzi za uposljavanje SD familija a o strucnosti njihovoj bolje da ne govorim

Darko
Gost
Darko

Aerodrom je za rusenje do temelja, a renoviranje je samo bacanje para, onih 5 miliona koje su vec bacene za privremene objekte za koje jos projekta nema niti zakopanog asova. U koncesiju aerodrom da se vise stane sa skupljanjem politickih glasova na grbaci gradjana. A direktor aerodroma Tivat je jedini normalan koji je na aerodrom dolazio nego na zalost je… Više »

Nemam rijeci
Gost
Nemam rijeci

živa istina

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Hitno,vec na zimu raditi na prosirenju kapaciteta terminalne zgrade

Čapur
Gost
Čapur

Prosla i pretprošla god je su bile odlicne, ova, vidno, osjetno slabija, najvjerovatnike zbog svketskog prvenstva. Jedino ako avioni voze jedne iste goste svaki dan, ne znam kako drugacije da objasnim, rast od 10% u odnosu na isti period prosle god…

Nemam rijeci
Gost
Nemam rijeci

ne možeš objasniti zbog nivoa inteligencije koju si pokazao svojom izjavom, a zamisli cuda ako je sada 10 % povecanje zbog fudbala mozda bi bilo i vece da nije bilo prvenstva?

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Dzabe mu i 2 miliona kad je najvece ruglo od aerodroma. Prljav, neuredan, zapusten, osoblje bahato. Katastrofa treba mu renoviranje i prosirenje definitivno.

Send this to a friend