Ekonomija

TO Budva: Omogućiti dolazak turistima iz Srbije sa Elisa ili ECLIA testom

FOTO: TOB

Turistima iz Srbije trebalo bu omogućiti dolazak sa elisa serološkim testom ili ECLIA testom, saopštila je Turistička organizacija Budve, s obzirom na to da turistička privreda i izdavaoci privatnog smještaja već trpe ogromne finansijske gubitke zbog pandemije koronavirusa.

Kako se navodi u saopštenju Turističke organizacije Budve, liberalizacija preventivnih mjera za dolazak gostiju iz Srbije je od posebnog značaja i smatra se da bi najadekvatnije bilo kada bi se primijenili principi kao sa BiH.

“S obzirom na zvanične informacije iz Srbije da su do 20. avgusta popunjeni svi termini za PCR testiranje na sopstveni zahtjev, te da se dnevno u Gradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu, npr. može testirati svega 30 osoba, predlažemo da se turistima iz Srbije, pored negativnog PCR testa omogući i ulazak u Crnu Goru sa ELISA serološkim testom ili ECLIA testom”, navode u Turističkoj organizaciji opštine Budva.

Oni su kazali i da su turisti iz Rusije tokom 2019. godine bili najbrojniji po broju dolazaka i broju noćenja u Budvi, pa u potpunosti podržavaju odluku da se gostima sa ovog značajnog emitivnog tržišta dozvoli ulazak u našu državu bez ikakvog ograničenja.

“Nadamo se da će Rusija i zvanično uvesti recipročne mjere, jer posredstvom turističke privrede saznajemo da u poslednja 24 sata imamo primjetno povećan broj rezervacija sa ovog tržišta”, saopštili su iz Turističke organizacije opštine Budva.

U TO Budva naglašavaju da su prošle godine, gosti iz Rusije u ukupnom broju ostvarenih dolazaka učestvovali sa 24 odsto, dok je njihovo učešće u ukupnom broju ostvarenih noćenja čak 34 odsto.

Turistička sezona 2020, smatraju u TOB-u, ni u jednom segmentu se ne može porediti sa prethodnim godinama.

“Ali sada, početkom avgusta, uz sve poštovanje mjera i preporuka nadležnih institucija o prevenciji i suzbijanju epidemije koronavirusa, moramo ozbiljno razmišljati o budućim potezima koji će na najbrži i najadekvatniji način bar u jednom dijelu pomoći turističkoj privredi i građanstvu koje se umnogome oslanja na dobru turističku godinu”, ističu oni.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikolić
Gost
Nikolić

Jedino ako se raspogani Budva posle 30 avgusta.

Njegoš
Gost
Njegoš

Eto im neka idu u Grčku i Hrvatsku. Što veliš, ni tamo ih ne pušćaju, a što li zaboga 😂😂😂😂 Mogu li barem na Kosovo??

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ne blati Njegoševo ime izdajice

Ao, što je ovo?
Gost
Ao, što je ovo?

Evo, ispade da imamo dva Rada Tomova -jedan Crnogorac a drugi posvojče. I to ni kriv ni dužan, čak mu nikad noga nije šćela na tu bandu, ali, eto, sviđa im se sve crnogorsko pa POHARA NE PRESTAJE NI NAKON VJEKOVA. NO, MORACE JEDNOM.PRESTAT!!!

Pre svega čovek
Gost
Pre svega čovek

Razumem da Vi i Vaši istomišljenici morate pustiti malo otrova ali nemojte pričati ono što i sami znate da nije istina. Po proceni, u Hrvatskoj je u julu letovalo 5000 turista iz Srbije. Putuju i sada u avgustu, neko sa testom neko ne. U Grčkoj je letovalo 300000 turista iz Srbije do zatvaranja granica. Sada je aktuelna Turska i Egipat.… Više »

Pjer
Gost
Pjer

Evo celaju na granicu
Kolone i kolone
A kako i nebi

Svetionik4
Gost
Svetionik4

Apelujem na moje Srbe da ne idu u Budvu dok je ova garnitura na vlasti! Zovu vas da dođete, a otimaju vam svetinje! Kad ih ispratimo 30. avgusta, biće mjesta za sve. Jedino će njihovima biti tijesno po sudovima, ako se uzme u obzir što su sve radili zadnjih 30 godina…

Njegoš
Gost
Njegoš

Jes eto sve po srbiji od Brodareva pa do Subotice otimaju srpske svetinje 😂😂😂😂😂😂😂 Ono što ste u CG oteli i okupirali 1918. morate vratiti. Nikad više 1918.!!!

Joo
Gost
Joo

Tamni, ugaseni Svetionice…..ono sto ste 1918.-e oteli i okupirali….morate….da vratite, htelo vam se ili ne…..nikad vise u CG nece vladati srbochetnici i klerofashisti…..sto pre to shvatite bice vam lakse……

Ao, što je ovo?
Gost
Ao, što je ovo?

A jrsmo li mi otiiski u Svrbiju da otimamo vase? Ili nam to vi odredujete da crnogorsko nije crnogorsko? Razguli!

SU57
Gost
SU57

Mozete otvarat prema Srbiji koliko hocete. Godisnje odmore su odavno potrosili, Mislim da Srbija treba reciprocno da reaguje i otvori granicu prema CG kad se iz njemacke vrati 5000 testova bez virusa
Hahahha

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Sto se preporucujes Srbiji? Ako si odabde. Pa, valjda Oni bolje znaju sta ce uraditi.

Velimir
Gost
Velimir

Ko moli?
Molite vi,cetnici!
Molite da vam dodju cetnici litijasi!
Gotovo je,gotovo!
Cetnicima je odzvonilo u Crnoj Gori!

Vazda crnogorac
Gost
Vazda crnogorac

TO Budva snađi se i bez srba. Ne računaj na njih do sljedećeg ljeta

Davor
Gost
Davor

Neka ih u srbiju. Ionako ne trose, samo prave guzvu….

Ljubo
Gost
Ljubo

Ovo danas svak strucnjak

Lida
Gost
Lida

Gledam sjednicu nkt svakog dana,sta mislite zasto na njoj samo pricaju srpska premijerka,ministar,pokrainski sekretar .Ja cu vam rec zato da ljekari nebi iznijeli istinu.Pa jedino srbije nema na mapi szo jer ne salju podatke.

Lida
Gost
Lida

Zivim u Srbiji i pratim sjednicu nkt,juce su pitali novinari dr Kona sta se radi sa mjerama i zabranama da nebi bilo importovanih slucajeva iz inostranstva,on on odgovara mi nemamo nikakve mjere zato sto je kod nas u Srbiji daleko losiha situacija nego u regionu.

Pre svega čovek
Gost
Pre svega čovek

U kojoj to Srbiji živite? Nisam znala da ima dve? U mojoj to nije izjavio. Pa i Vi imate doktora koji se preziva Kon! @Lida, zamislite, gledaju u drugi ljudi TV.

Lida
Gost
Lida

Ja zivim u Srbiji,nijesam pristrasan ali znam da u Srbiji ima mnogo vise oboljelih neko sto prikazuju.Na primer u Srbiji uopste nemaju podatak koliko imaju na kucno lijecenje,novinari pitaju ali ovi se prave ludi.Ta brojka je blizu Pedeset hiljada.

Tgd
Gost
Tgd

Neka ih dje su, za nas nijesu. Nece ih niko sem ovi iz Neuma, neka tamo uzivaju.

Ilinois
Gost
Ilinois

Sad valjaju Srbi, kako to, ne rayumijem se….

Mima
Gost
Mima

Ko veli da valjaju?!

Njegoš
Gost
Njegoš

srbi valjaju na veliko, nije zalud srbija zadnja rupa Balkana.

Pre svega čovek
Gost
Pre svega čovek

Da, da, evo i svetski stručnjaci to kažu i zvanični podaci o stopi privrednog rasta.

Oro moje
Gost
Oro moje

TO Budva, odmori malo.

Oro moje
Gost
Oro moje

Neka ih tamo na Dunavo. Pušti to.

Slobodan
Gost
Slobodan

Kad se stavi jedan negativan lajk automaski se doda jedan pozitivan ha ha ha novinari mediji i ostali samo polako skapiraće vas narod za jedno 20ak god

Vasojevka
Gost
Vasojevka

Tesko… to je proces koji traje.
Dug je put od do.

SUZI
Gost
SUZI

A sad bi vam i oni valjali.

Sinjore
Gost
Sinjore

Oni su gradjani drugog reda, je li? U odnosu na Ruse, Ukrajince, Rumune gdje je stepen zaraze daleko veci. Niko ne treba da vam dodje. Sramotno kakvim diskriminacijama se sluzite. Pih

Mima
Gost
Mima

Sinjore, ajde pali!

Maki
Gost
Maki

Netreba da dolaze,nisu ludi ,oni su se vec snasli a vi gledajte sta cete…..

A eee
Gost
A eee

Ne treba su dvije riječi, Maki.

Mima
Gost
Mima

Aha. Na Nišavi su organizovali veliku međunarodnu Šlaufijadu.

Ivan
Gost
Ivan

Evo Mima prodje leto . Stize jesen , zima

Ivan
Gost
Ivan

Brisite komentare , ali prodje leto ide jaka zima MIMA.

Njegoš
Gost
Njegoš

Jeste, odu na benzinsku ili u dućan i kupe test za 50€ i dođu ođe po litija da šire zarazu 😂😂😂😂😂

Bozidar
Gost
Bozidar

Meni je prijatelj kupio test u Ulcinju za 10 eura i sprema ga se prezentirat na Fejsu. Dakle korona free država sad se vidi koliko je bila free.

Sale
Gost
Sale

Ne lazi
Ujedno i poziv instituciji koja je zaduzena da provjeri ove navode
Bojim se da bi prosao kao onaj njemac

Ao, što je ovo?
Gost
Ao, što je ovo?

To samo moze TVOJ PRIJATELJ i niko više

Kisica
Gost
Kisica

Nije sve ni u tome moru..zao mi porodica koji imaju svoje u c.g ili ovi iz c.g.u srbiju…sve je ovo politicko

d44
Gost
d44

Ni pod razno ovo ne raditi. To bi nam napravilo takve probleme, koji se ne bi mogli mjeritit sa par zaradjenih Eura primoraca.

Gojko
Gost
Gojko

Bitno je da vi uzmete pare, a to što će nas sve da zaraze boli vas uvo.

Jedinka
Gost
Jedinka

A sad molite za tzv. paradajz turiste? Ali vi ste htjeli elitni turizam!

Oro moje
Gost
Oro moje

To se ovi iz TO malo šale, kupajte se vi na Dunavo, dako prezivimo i bez vas. Ne brinite, Crnogorci su TVRD ORAH!

Pre svega čovek
Gost
Pre svega čovek

Neka, hvala, milostinja za region ne treba. Pravite selekciju bez osnova. Ista epidemiološka situacija svuda a različiti uslovi. Baš velikodušno! Posebno što ti testovi ništa ne znače za konstatovanje pozitivnosti.

Miško CG
Gost
Miško CG

“Korona free “destinacija je bila nasa startna prednost u odnosu na sve.” Korona odgovorna “destinacija je trebalo da bude drugi korak ali je naša vlast loše odgovorila na izazov pred turističku sezonu. Serološki testovi i sve potrebne mjere zaštite bi učinile da nemamo ovakvu trenutnu situaciju. Možda nije ni sad kasno…otvorimo granice i budimo svi odgovorni.

Sinjore
Gost
Sinjore

Ide septembar i troskovi za skolu, sto se regiona tice mrka kapa. Region ce po najavama da insistira na reciprocitetu, pa ko pretece. Mi smo tu najgori. Ruski mediji kazu da nece biti masovne posjete CG, oni su vec otisli u Tursku, Tanzaniju, Maldive itd. Gospodo iz vlade, ucite od majstora turizma – Hrvata, Turaka i drugih.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Nije vlast loše odgovorila nego nas je u ovu situaciju dovela stoka koja je išla na utakmicu i pośete rodbini u Srbiji i na svadbe i sahrane a onda to krili i širili virus svuda, sram ih bilo!

Robert
Gost
Robert

Tačno sve iz Rozaja, u pravu si sve zeleni.

Sinjore
Gost
Sinjore

Stvarno mora da si klasicni idiot pa da tvrdis da je korona dosla iz samo jedne zemlje u regionu, a bile otvorene granice za EU. Kao da nije mogla otuda doc. Uostalom, civilizovani vlast ne optuzuje nikog da joj je donio virus.

Send this to a friend