Ekonomija

To Montenegro nosilac sertifikata vazdušnog operatera

Predrag Todorović

Kompanija To Montenegro je nosilac sertifikata vazdušnog operatera (AOC).

Iz kompanije navode da dobijanje ovog sertifikata predstavlja veoma zahtjevan i kompleksan proces koji vodi Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore čime se utvrđuju prava i obaveze avio kompanije, te obim operacija koje može da obavlja.

ToMontenegro se završetkom ovog obimnog i detaljnog procesa osposobljava i sertifikuje za obavljanje redovnog i povremenog vazdušnog prevoza putnika i robe.

Dobijanjem AOC-a kompanija je, kažu, pokazala da zadovoljava sve uslove po pitanju opreme, stručne osposobljenosti zaposlenog osoblja, organizacione strukture, odobrenih operativnih priručnika kao i brojne druge uslove kojima se obezbjeđuje sigurno i bezbjedno izvođenje vazdušnih operacija koje namjerava da obavlja.

‘‘Dobijanje AOC-a predstavlja veliki korak za avijaciju u Crnoj Gori, zajedno sa timom smo radili danonoćno kako bi ostvarili ovaj rezultat. Nastavljamo vrijedno ka zajedničkom cilju a to je da nacionalna avio kompanija bude što prije operativna i spremna da odgovori potrebama turizma za predstojeću sezonu’’ poručio je izvršni direktor kompanije Predrag Todorović.

Kompanija, poručuju, nastavlja sa vrijednim radom na planiranom putu da bude operativna prije ljeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

Vama ce kako ste krenuli ljeto pocet u Novembru ili Decembru.

Send this to a friend