Ekonomija

Todorović: Air Montenegro i tokom zime nastavlja da leti za Beograd

Foto: Air Montenegro

Air Montenegro i tokom zime nastavlja letove ka Beogradu, koji je i jedno on najvažnijih komercijalnih tržišta crnogorske nacionalne avio-kompanije. Putnicima iz Beograda su na raspolaganju svakodnevni letovi koji se obavljaju modernim letjelicama Embraer 195.

“Srbija je jedno od najvažnijih tržišta za kompaniju Air Montenegro. Naš komercijalni saobraćaj je uspostavljen 10. juna ove godine upravo letom za Beograd, jubilarni hiljaditi let ostvarili smo baš na liniji Podgorica-Beograd, a za samo četiri mjeseca redovnog saobraćaja prevezli smo rekordnih 63.000 putnika između Srbije i Crne Gore. Pošto naše zemlje ne povezuje samo turizam, nego i razvijeni kulturni, porodični i ekonomski odnosi, i tokom zimske sezone ćemo nastaviti sa letovima ka Beogradu iz Podgorice i Tivta”, rekao je Predrag Todorović, izvršni direktor kompanije Air Montenegro.

Kompanija Air Montenegro osnovana je februara 2021. godine. Prvi čarter let je imala 1. juna, dok je sa redovnim avio-saobraćajem započela 10. juna 2021. Air Montenegro je do sada prevezao preko 76.000 putnika i ostvario više od 1.000 letova, čime je za 30 odsto premašio očekivane rezultate.

Tokom ljetnje sezone Air Montenegro je imao redovne linije ka Beogradu, Banjaluci, Ljubljani, Frankfurtu i Istanbulu, dok će u zimskoj sezoni letjeti ka Beogradu, Istanbulu i Ljubljani.

“S obzirom na to da je naša osnovna uloga kao nacionalnog avio prevoznika, promocija Crne Gore kao destinacije i podrška crnogorskoj ekonomiji, ove godine uložili smo posebne napore da aktuelizujemo i ski-ponudu. Napravili smo saradnju sa brojnim, kako lokalnim tako i regionalnim, partnerima koji u svom dijapazonu poslova imaju ski-ponudu. Vjerujemo da će ovakve saradnje omogućiti proširenje turističke ponude u postsezoni, a važno nam je da ljudi u regionu imaju percepciju o Crnoj Gori kao destinaciji koja može da pruži različite sadržaje”, dodao je Todorović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Oli
Gost
Oli

od naših para plaćamo ovog, njegov stan i 3-4 hiljade mjesecno. E blago nama

llucca
Gost
llucca

isplatite mu bonuse! hahahhahaha! najprofitabilnija linija na svijet, a on razmišlja da li da leti ljeti ili zimi 😀 😀 😀 😀 😀

oooo
Gost
oooo

Pa poslije zime ionako necete trajat

Bar085
Gost
Bar085

Eh što bi učinjeli da imaju više aviona, razbili bi ture za BG.

Stavra
Gost
Stavra

Pa kako ova gospoda laze ni sami nisu svesni svojih lazi kazu vise od hiljadu letova sedamdeset i tri hiljade putnika znamo da embraer prima preko sto putnika znaci popunjenost kabine ispod 70 posto a ovamo pricaju preko 95 posto kako volio bi neko da mi to malo detaljnije objasni

Vesko
Gost
Vesko

Cus premasio ocekivane rezultate.A sta ste ocekivali ako vam je ova katastrofa premasaj?

Davor
Gost
Davor

Nemoj da se smrznu, molim te….
Pa da je narod kriv posle. E.

Izabela
Gost
Izabela

… u zimskoj sezoni letjeti ka Beogradu, Istanbulu i Ljubljani. Prejako stvarno. U Istanbul bih svakako radije letjela s Turkish Airlinesom jer su renomirana i pozudana firma. Dajte nam nešto atraktivnije preko zime, ovo je stvarno zastiđe. Glavni grad jedne države.

Izabela
Gost
Izabela

Normalno da ćete nastaviti jer bi bilo suludno da ne nastavite. Samo da kažem da smo s Montenegro Airlinesom letjeli u Rim, Frankfurt, Kopenhagen, Beč, Pariz. Pogledajte se.

TodDeb
Gost
TodDeb

Zamislite ee , cak i tokom zime ovi lete . Pa ovo je vrhuuunska kompanija .

Commentator
Gost
Commentator

Da li ovo znači da ćete letjeti SAMO za Beograd?

Barba
Gost
Barba

E letko ledeni hvalis se sto i zimi letis za bg tj srbiju.valjda mislis da nije normalno zimi leteljeti.koji debil majko moja

Scar
Gost
Scar

Ni da je rekao da leti za Njujork. Todorovicu, MA nikad nije naglasavao da leti za Beograd, to je bila rutina, i od toga se ne pravi marketing… Nego da vidimo dje jos letite i koliko cesto.
Sve ukazuje da ti je mandat pro kraju 🙂

Zoram
Gost
Zoram

Bla bla bla bla…

Send this to a friend