Ekonomija

Todorović: TO Montenegro raspisao javni poziv za nabavku većeg, trećeg aviona u sopstvenoj floti

Predrag Todorović

Nacionalna avio-kompanija To Montenegro, u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, kreće u nabavku novog aviona, tipa Erbas A-320, ili Boing 737, saopštio je Televiziji Vijesti izvršni direktor To Montenegra Predrag Todorović.

Todorović objašnjava da je raspisan javni poziv za nabaku aviona, sa najmanje 144 sjedišta, jer su analize pokazale kako su crnogorskom tržištu potrebni avioni većeg kapaciteta.

To Montenegro trenutno ima dva aviona u sopstvenom vlasništvu, a planirano je da ovaj bude uzet u zakup od 3 do 8 godina, s mogućnošću produžetka ugovora.

“Eto, prije nekoliko dana, mi smo raspisali javni poziv za nabavku većeg aviona kojeg planiramo da integrišemo u našu flotu pred iduću ljetnju turističku sezonu. Nabavka tog aviona i finansiranje je planirano iz naših osnivačkih sredstava, tako da se nadamo da ćemo za iduću sezonu biti spremni sa većim kapacitetom Mi za iduću sezonu želimo da širimo svoju flotu, mi ne želimo da uđemo sa dva aviona, želimo da uđemo sa tri, ili sa četri aviona, zavisno od situacije na tržištu”, kazao je Todorović.

On je naglasio da mnoge analize koje su uradili u prethodnom prethodnom periodu, sa kompanijama kao što su Lufthansa, Boing, Erbas, kako kaže, “pokazuju da biznis model u Crnoj Gori sa avionima tog tipa praktično vrlo teško, ili gotovo nikada ne može da bude profitabilan”.

“Tako da su nama za učestvovanje na ovakvom tržištu, kakvo je tržište Crne Gore, pogotovo ljeti, potrebni veći kapaciteti, i mi se već polako okrećemo ka tome”, zaključio je Todorović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ccc
Gost
ccc

Airbus je majka za embraer
Stk rece djurisic: raspaljotke

Madza
Gost
Madza

Pogresan redosled koraka. Trebalo je krenuti sa manjim avionom kako bi se smanjili zimski gubici. Avion od 140 sjedista moze biti dobra stvar tokom 3 mjeseca ljetnje sezone, mada de facto i tada kosta, i bez otvorene rusije, cak je i tada upitan uzimajuci u obzir da je izgubljeni srpsko trziste, ili preuzeto od strane Air S. Zimi ili preoStalih… Više »

Awetinja
Gost
Awetinja

Znači za manje od godinu minus je 53 000 000€.
A MA su ugasili jer je za 30 godina imao malo veći minus od 53 mil.

Anonimni777
Gost
Anonimni777

Erbas je mnogo bolja opcija od Boinga

Simo
Gost
Simo

Postoji li država ,sta je ovo???!!! Od nula ulaganja vec smo na preko 50 miliona minusa, , da li neko ovo prati, uhapsite spajica i milatovica ,to su prevaranti, dokle ce nas ovako vući za nos ????

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Počeli sa 0 eura, napravili minus 3 miliona eura, a kupuju treći avion. Misterija.

Simo
Gost
Simo

Trenitno su oko 50 miliona minusa ,samo su 30 miliona dali iz budzeta

Do ure sve moze
Gost
Do ure sve moze

Okle pare ekserti

Zaljuti
Gost
Zaljuti

Što pitaš, s kredit od 900.000 miliona. Dako ga nijesu već spiskali.

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Grumf bi imao odgovarajući model aviona, da se uklopi sa ostala dva.

Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

Kupujete li experti sa motorom ili bez motora
ko prosli put,pitam za komsiju ??

Send this to a friend