Ekonomija

Tržišna inspekcija kontrolisala kažnjavala tokom neradne nedjelje u trgovinama

Tržišna inspekcija je tokom neradne nedjelje, 20. oktobra, kontrolisala je primjenu propisane obaveze iz Zakona o unutrašnjoj trgovini  da se trgovina na veliko i trgovina na malo  ne može obavljati  nedjeljom.

Kako saopštavaju, nadzorom su obuhvaćeni svi objekti u kojima se obavlja trgovina na veliko i trgovina na malo, u svim opštinama. Nadzor je organizovan  tokom cijelog dana i otpočeo u ranim noćnim satima, to jeste od subote na nedjelju,  od ponoći i trajao 24 sata sve do ponoći 20.oktobra. U ovom nadzoru angažovani su svi tržišni inspektori, koji su obilazili sve objekte u kojima se obavlja trgovina na terenu za koji su bili zaduženi.

U sjedištu Tržišne inspekcije u Podgorici, organizovan je rad dežurnog inspektora, koji je tokom dana putem telefona, zaprimao prijave , i odgovarao na pitanja  građana.

Rezultati nadzora govore da je zakonska norma u velikoj mjeri ispoštovana jer je na cijeloj teritoriji Crne Gore u 24-časovnom nadzoru pronađeno ukupno tri prekršioca – dva pravna lica i jedan preduzetnik.

U sva tri slučaja, inspektori su zbog počinjenog  prekršaja izrekli novčane kazne prekršajnim nalogom i to:   pravnom licu u iznosu od 1000 eura i odgovornom licu u pravnom licu 200 eura (za dva pravna lica ukupni iznos kazne je bio 2400€) ,  dok je za preduzetnika  izrečena novčana kazna u iznosu od 300 eura.

Pored novčane kazne za počinjeni prekršaj  inspektori su u sva tri slučaja zatvorili prodajne objekte za period u kojemu rad nije dozvoljen.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo
Gost
Ljubo

Na koji telefon mogu gradjani prijaviti nepravilnosti

Tako treba.
Gost
Tako treba.

I treba. Do sada su svi govorili da rade zato što i ostali rade. Šta je sad?

Bag
Gost
Bag

I mesara u gintas????

Početak težak
Gost
Početak težak

Damo jako, dok ne naviknu.

Slavko
Gost
Slavko

Kako je onda Lida radila 24 casa u nedelju?

Send this to a friend