Ekonomija

Turci grade 77 stanova u kotorskom naselju Kavač

Kotor

Tivatska kompanija Design & CO gradiće u kotorskom naselju Kavač stambeni kompleks koji se sastoji od tri zgrade i garaže na dva nivoa. U centralnom dijelu kompleksa predviđenje bazen. Kompleks će imati 77 stambenih jedinica, a ukupna bruto površina objekata većaje od 3.000 kvadratnih metara.

Glavni državni arhitekta Dušan Vuksanović dao je saglasnost na idejno rješenje, koje je projektovala kotorska firma Kotor arh.

Kompleks će se graditi na urbanističkim parcelama broj 207, 208, 209 i 210, u okviru Detaljnog urbanističkog plana Kavač. Ukupna površina ovih urbanističkih parcela je 3.598 kvadratnih metara. Projektom su predviđene tri faze realizacije projekta. U okviru prve faze predviđena je izgradnja dva stambena objekta, bloka A i bloka B, kao i izgradnja bazena sa tehničkom prostorijom.

Nakon toga predviđena je realizacija druge faze koja podrazumijeva izgradnju jednog stambenog objekta, bloka C. Posljednja faza realizacije podrazumijeva izgradnju objekta garaže na dva nivoa sa otvorenim parkingom.

Predviđeno je da se blok A sastoji od suterena, prizemlja i dva sprata i imaće 36 stambenih jedinica. Blok B se sastoji od suterena i prizemlja 18 stanova, a zajedno sa blokom A čini jedinstvenu cjelinu. Blok C će imati suteren, prizemlje i dva sprata i imaće ukupno 23 stana.

Stambene jedinice su organizovane kao studio apartmani, jednosobni ili dvosobni stanovi i jedan trosoban stan u suterenskoj etaži bloka C. Površina bloka A će iznositi 1.502,89 kvadrata, bloka B 617,63, a bloka C 950,59 kvadratnih metara. Površina garaže je 1.341,14 kvadrata, dok je bruto površina bazena 96,85 kavdrata.

Stambeni kompleks imaće 78 parking mjesta. Objekat garaže podijeljen je na dva nivoa. Na prvom nivou podrumske etaže predviđena su 34 parking mjesta, dok će drugi nivo imati osam parking mjesta, a zajedno sa otvorenim parkingom kapaciteta 30 parking mjesta funkcinisaće kao jedna cjelina. Na pristupnom parkingu nalaziće se šest parking mjesta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CG musliman
Gost
CG musliman

Samo nek se gradi i ulaze sve dok se pare vrte biće dobro a ako se pare ne vrte ne valja poso . Nema veze jesu Turci ili Rusi !!

Evropljanin
Gost
Evropljanin

Ovo može biti početak kosovskog scenarija.

monte kolumbija
Gost
monte kolumbija

Rusi Su bili prva ruka. Arapi I Turci Su duze zivjeli sa nama I Sa njima se bolje integrisemo

Džo
Gost
Džo

Turci su napravili već nekoliko zgrada i stambenih kompleksa po Skoplju, a sve stanove su prodali Albancima, takođe kod nas finansiraju naseljavanje Albanaca po Zabjelu i Starom Aerodromu…a nažalost nešto ne vidim da ima ko iz vlasti a da ga to interesuje, samo ako se da malo novca đe treba

CG musliman
Gost
CG musliman

Nema to nikakve veze sa tim sto pričaš u Skoplju živi masa Albanaca i ako imaš pare niko te ne pita šta si , bitno je samo Euro i Dolar . Mene licno interesuje da se popravi standard života u CG , UOPSTE ME NE INTERESUJE TURSKA I RUSIJA SAMO PARE NEKA DODJU. Jedino vjerujem euru i dolaru , ne… Više »

izrodi
Gost
izrodi

E to će ti glavu slomiti, i takvima kao ti.

AHAHAHAHA!!!
Gost
AHAHAHAHA!!!

Opet Albanci…zar nisu sve već pokupovali preko Rusa? : )

Baranin
Gost
Baranin

To su stanovi za skaljarce….

Rog
Gost
Rog

Rusi pomalo odlaze a zamijena već stiže…..

E, DA
Gost
E, DA

Ko što će i ovi pomalo kad dođe vrijeme, pa stižu, vjerovatno Kinezi. Pa onda ko zna ko. Samo neka donose pare!

Njego
Gost
Njego

Ojacava kavacki, odzvonilo skaljarskom 🙂 xixixixi

bikkkk
Gost
bikkkk

ta 2 klana ne postoje decace 😉

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Je su li ovo ubaceni elementi iz skaljara i oce li kakvu dzamiju pravit….ori drps nesposobni lopovi

xyz
Gost
xyz

A ko ce da gradi u Skaljarima ?

Send this to a friend