Ekonomija

Turci žele da grade akva park u Podgorici, u planu i ulica Ankara

Turski investitori zainteresovani su za izgradnju akva parka, tržnog centra i sportskog kompleksa u Podgorici, a takođe u planu je da ubrzo i jedna od ulica glavnog grada dobije ime po prijestonici Turske.

Odlazeći ambasador Turske Serhat Galip kazao je tokom oproštajne posjete gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću da skoro svakog dana kod njega dolaze zainteresovani investitori.

“Uslovi za ulaganje su veoma povoljni i investitori imaju povjerenja da ulažu svoj novac ovdje”, istakao je Galip.

On je naveo da su do septembra ove godina investicije koje dolaze iz Turske u Crnu Goru dostigle iznos od preko 44 miliona eura, a kao jednu od značajnijih izdvojio je započetu izgradnju hotela sa pet zvjezdica u Podgorici.

Na sastanku je takođe bilo i riječi o saradnji sa Turskom da se izgradi pješački most preko Morače na potezu od Stare varoši prema Sportskom centru „Morača“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Ne nego bulevar narodnog heroja Erdogana 2

Stari
Gost
Stari

Nikad nidje ne procitah o Japancima sto uspjesno vode Daido Metal Kotor i tamo dosta ljudi radi i prima solidne plate sa svim ostalim benefitima.Takvi ocigledno nasim novinarima nijesu interesantni ebiga ne prodaju maglu vec rade i proizvode.

Vlado
Gost
Vlado

Zaustavite to ako Boga znate. Onine treba ništa da grade u CG. Toliko su toga razgradili za vrijeme sopstvene vladavine da nam od njih ništa ne treba. Sve što sagrade izaći će nam na nos.

Svijet
Gost
Svijet

Nabili ti komplekse, a?

Vlado
Gost
Vlado

Živa istina. Uz to imam velike obaveze prema precima koji su se 500 godina na krv i nož branili od njih. Nijesu oni mnogo htjeli od nas. Samo su htjeli da promijenimo Boga, molitvu, zaboravimo ko smo, životnu filozofiju, promijenimo imena i prezimena, promijenimo pismo kojim pišemo, promijenimo ishranu, damo im đecu da od njih naprave janjičare a i malo…… Više »

Lipovo
Gost
Lipovo

Admine, zassto si izbrisao komentar za gusinje@? Ja govorim o istorijskim istinama, objavi ga pa neka mi protivrjeche! Najbolja si negacija nezavisnosti novina.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

a dzamija prekomorace…eo trcim

Gusinje
Gost
Gusinje

Bice bice,veoma brzo jer je Podgorica staro Bosnjacko naselje i zato su najljepse Podgoricke pjesme sevdalinke u kojima se pjeva iskljucivo o ljubavi a nikako o lazima i mitomaniji ili ti mtznji,nemoj puno da se brigas bice Dzamija koliko hoces

Vlado
Gost
Vlado

To gusinjac! Zašto nijesi naveo i ono iz hadiza “muslimani uzimajte žene nevjernika jer stvoreno od muslimana muslimanom se rađa a u broju je snaga islama”. Ili onu iz kurana “muslimani ne uzimajte nevjernike za prijatelje dokle ima vjernika”. Zašto ne otkriješ zašto se niti jedan musliman nije pohvalio da ima hrišćanina za prjatelja. Objasni ljudima da je to protiv… Više »

CiNick
Gost
CiNick

Bošnjaci u CG IZMIŠLJENI su prije neki dan, tako da veze nemaju s tvojom pričom. A, po svemu sudeći oni više vole Njemačku od Crne Gore i tamo zidaju džamije, ođe ih već imaju previše.

Send this to a friend