Ekonomija

Turistička ponuda Crne Gore na sajmu u Minhenu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja turističku ponudu za ljubitelje aktivnog odmora na sajmu „fre.e” koji se održava od 20-24. februara u Minhenu.

Pored promocije turističke ponude na crnogorskom štandu, biće održano i niz prezentacija u okviru sajma “BR-Showbühne”najgledanije televizije južnog dijela Njemačke. Posjetioci sajma imaju priliku da se informišu o mogućnostima za planinarenje, biciklizam, kitesurfing, o drugim outdoor aktivnostima, avanturističkim ponudama i kampovanju u Crnoj Gori.

Takođe, svakog dana sajma biće emitovan video materijal o Crnoj Gori u okviru “Urlaubs kina” sajma.

U okviru sajma posebno će biti promovisana avio linija nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines, koja će od početka maja do kraja oktobra saobraćati na relaciji Minhen – Tivat, dva puta sedmično. Tim povodom NTO CG, Montenegro Airlines i HG Montenegro Stars organizovaće nagradnu igru za posjetioce sajma.

Ono što je novina za ovu turističku sezonu je da najveća avio-kompanja Njemačke Lufthansa uvodi nove linije od aprila i to jednom nedjeljno iz Frakfurta i Minhena za Tivat.

Kada je u pitanju njemačko tržište, želja za putovanjima kontinuirano raste. Tokom 2018. godine Crna Gora bilježi dvocifrene stope rasta gostiju iz Njemačke, a imajući u vidu unaprijeđenu avio dostupnost i najave turoperatora za ovu godinu očekuje se porast broja turista sa ovog tržišta.

Na sajmu koji okuplja preko 1.300 izlagača turističku ponudu Crne Gore, pored NTOCG, predstavljaju i lokalne turističke organizacije Bara, Tivta, Ulcinja, Podgorice, JP Nacionalni parkovi Crne Gore, HG Budvanska rivijera i Montenegro Stars, hotel Verde, turističke agencije 3e Travel, Anitra travel agency i Rams.

Send this to a friend