Ekonomija

Turistička ponuda Crne Gore na sajmu u Pekingu

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Lokalnom turističkom organizacijom Budve i turističkom privredom predstavlja turističku ponudu Crne Gore na sajmu turizma “COTTM”, koji se održava od 15-17. aprila u Pekingu, u Kini.

Kao i tokom ranijih nastupa, turistička ponude Crne Gore predstavlja se na zajedničkom štandu sa Turističkom organizacijiom Srbije pod brendom “Wild Soul of Europe”.

Danas je u okviru sajamske prezentacije održana press konferencija za najznačajnije kineske turoperatore i medije. Prisutne je u ime delegacije Crne Gore pozdravio Damir Davidović, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma. Na konferenciji je prisutnima predstavljena aktuelna turistička ponuda Crne Gore i novi investicioni projekti sa posebnim akcentom na ponudu hotela. Posjetioci su imali priliku da se informišu i o aktuelnim avio linijama i viznim olakšicama za kineske turiste.

Tokom sajma predstavnici Crne Gore sastali su se najvećim kineskim online turoperatorom “Ctrip”. Posebno je razmatrana mogućnost zajedničke saradnje na promociji Crne Gore putem ove najznačajnije online platforme na tržištu Kine.

Takođe, u organizaciji NTO CG, turističkih organizacija Srbije i Bosne i avio kompanije “Turkish Airlines” biće organizovana poslovna radionica tokom koje su planirani B2B sastanci sa brojnim kineskim turoperatorima i agencijama. Na radionici će biti dodijeljena i vrijedna nagrada u vidu sedmodnevnog aranžamana u Crnoj Gori koji su obezbijedili „Lustica Bay”, “Turkish Airlines” i “The Chedi hotel ”

Crna Gora posljednjih godina bilježi značajan rast kada je u pitanju turistički promet sa tržišta Kine. Tokom prethodne godine Crnu Goru je posjetilo oko 43 000 kineskih turista što je rast od 80 odsto, a ostvarili su blizu 57 000 noćenja što je rast od 60 odsto u odnosu na 2017. godinu. Dobrim rezultatima prije svega doprinijeli su kvalitetna regionalna saradnja, liberalizacija viznog režima, dobra avio povezanost sa brojnim evropskim destinacijama, ali i unapređenje ponude hotela visoke kategorije.

Na sajmu “COTTM” koji okuplja veliki broj profesionalaca iz oblasti turizma, pored Ministarstva održivog razvoja i turizma, NTO CG i LTO Budva, svoju ponudu predstavljaju agencije “Fly Montenegro”, “Montenegro tourist service”, “Nomad tours Montenegro” i “Montenegro Escape Tours”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Da nam nije ovog turizma bili bi Afrika

Send this to a friend