Ekonomija

Turistička ponuda Crne Gore na sajmu u Pragu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore učestvuje na 28. sajmu turizma “Holiday World” koji se održava u Pragu od 21. do 24. februara. Na zajedničkom štandu, u organizaciji Turističke organizacije Budve,  predstavlja se ponuda Crne Gore za predstojeću sezonu.

Posjetioci sajma imaju priliku da se upoznaju sa aktuelnom zimskom i ljetnjom turističkom ponudom Crne Gore i novim investicionim projektima sa posebnim akcentom na ponudu hotela. Pored bogate ponude crnogorskih turističkih centara, na sajmu se promovišu i specifičnosti turističke ponude. Predstavnici lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara, Tivta, Kotora, Ulcinja i Podgorice predstaviće planirana kulturna i zabavna dešavanja.

Drugog dana sajma, u okviru sajamske prezentacije, održana je konferencija za češke medije i turoperatore. Press konferenciji prisustvovali su češki mediji: Unesco Media In, Cestovni agentura, Radio Praha, Cot Media, Cyech Travel Press, New Europe, Kerea, RF HOBBy s.r.o, Barrandov Studio a.s. JK  Press, Dynamic Tour i drugi.

Nakon toga, organizovan je i prigodan zabavni program, nastupila je crnogorska umjetnica Dušanka Belada koja je izvodila obrade crnogorskih narodnih pjesama, a posjetioci su imali priliku i da degustiraju crnogorske proizvode, njeguški pršut i sir, crnogorsku lozu i tradicionalno crnogorsko vino “Vranac”, kompanije “Plantaže 13.jul”.

Češki turoperatori koji u svojim programima rade aranžmane za Crnu Goru, Kovotur Plus, Valaška, Poznanji i dr. najavljuju značajno interesovanje čeških turista za ovu sezonu. Aranžmani se organizuju u trajanju od 8-15 dana i najveće interesovanje vlada za Budvu, Bar, Ulcinj i Boku. Ovog ljeta iz Praga, Brna, Ostrave i Pardubica ka Podgorici saobraćaće i češka niskobudžetna avio kompanija “Smart Wings”, a rotacije će se obavljati srijedom i subotom.

Predstavnici NTO CG i Turističke organizacije Budve održali su sastanke sa predstavnicima Jugočeške turističke kancelarije, gdje je razgovarano o mogućnostima uspostavljanja saradnje u cilju povećanja turističkog prometa sa ovog tržišta za sezonu 2020.

Send this to a friend