Ekonomija Nacionalna turistička organizacije Crne Gore (NTOCG)

Turističke agencije iz Srbije pokazale veće interesovanje za predstojeću sezonu

FOTO: NTOCG

Nakon sastanka sa agencijama iz Srbije, primjećeno je veće interesovanje za predstojeću sezonu i to za primorsku, centralnu i sjevernu regiju, poručili su iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTOCG).

Predstavnici NTOCG susreli su se u Budvi sa predstavnicima turističkih agencija Srbije koji ovih dana borave u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Turistička agencija Plana Tours, kako se navodi, koja je glavni organizator ove posjete, sa svojim partnerima, turističkim agencijama iz gradova širom Srbije, koje u svojoj ponudi imaju Crnu Goru, obilazi hotele na Budvanskoj, Barskoj, Ulcinjskoj i Novljanskoj rivijeri.

Tom prilikom organizovan je radni ručak u hotelu Palas sa predstavnicima Nacionalne turističke organizacije gdje je bilo riječi o zainteresovanosti turista Srbije za ljetnju turističku ponudu Crne Gore.

“Nakon sastanka sa agencijama iz Srbije, primjećeno je veće interesovanje za predstojeću sezonu i to za primorsku, centralnu i sjevernu regiju”, poručili su iz NTOCG.

Vlasnik Plana Tours, jedne od najznačajnijih agencija na tržištu Srbije, Milan Vasić istakao je da je interesovanje turista iz Srbije za Crnu Goru prethodne godine bilo na izuzetnom nivou, a očekuje da će ova sezona biti još uspješnija.

“Danas smo doveli grupu od 45 agencija, a tokom ove posjete ćemo obići dvadeset hotela i desetak privatnih objekata, nakon čega očekujemo veću prodaju za predstojeću sezonu. Jako smo zadovoljni uslugom u hotelu, a jedina zamjerka se odnosi na visinu cijena avio karata zbog poskupljenja goriva. Očekujemo najavljeno otvaranje dijela autoputa od Kolašina do Podgorice, te očekujemo da će veći broj turista doći zbog bolje povezanosti drumskog saobraćaja”, kazao je Vasić.

Predstavnica turističke agencije Aska iz Valjeva, Vera Dragojlović kaže da su nakon ublažavanja kovid mjera putnici počeli da se vraćaju na crnogorsko primorje.

“Sličnost jezika, navika na određene smještajne kapacitete i gostoljubivost su faktori koji stalno vraćaju turiste iz Srbije u Crnu Goru. Vjerujemo da će ove godine interesovanje za Crnu Goru biti ogromno jer čak i u periodu predsezone imamo veliko interesovanje”, poručila je Dragojlović.

Iz NTOCG ističu da su sastanku prisustvovali predstavnici turističkih agencija iz Beograda, Valjeva, Niša, Užica, Subotice, Novog Pazara, Kragujevca, Smedereva i drugih gradova širom Srbije.

“Oni će tokom četvorodnevnog boravka u Crnoj Gori imati priliku da obiđu razne turističke objekte na crnogorskom primorju koje će uključiti u svoje programe putovanja”, dodaju.

Imajući u vidu da Srbija i Crna Gora iz godine u godinu imaju sve značajniju razmjenu turista, u prethodnom periodu, NTOCG intenzivirala je promotivne aktivnosti na ovom tržištu.

“Turistička ponuda Crne Gore predstavljena je na 43. Međunarodnom sajmu turizma IFT u Beogradu, a krajem maja, u okviru regionalne roadshow kampanje građani Srbije imaće priliku da se upoznaju sa aktuelnom ponudom destinacije na manifestaciji Beogradski Manifest, kao i kroz promociju u drugim većim gradovima Srbije”, podsjećaju iz NTOCG.

Uporedo sa destinacijskim prezentacijama, NTOCG realizuje i studijske posjete sa ovog tržišta, pa će, kako su saopštili, tokom juna Crnu Goru posjetiti poznati novinari, glumci i influnseri iz Srbije koji će imati priliku da se upoznaju sa sjevernim regionom i ponudom za aktivan odmor u prirodi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
seroxatfalavi
Gost
seroxatfalavi

Skupa grcka sta da se radi

Njegos Veliki🇲
Gost
Njegos Veliki🇲

Kako to a pljuju Na CG? Kako to, a CG im ne valja no nas nazivaju svakakvim imenima. A onda dođu da rade, u CG treba napraviti određeni spisak ko može da radi sezonski u CG a ne kad mu treba i kad mu se ćefne. Nije CG, trafiking za srbe koji je pljuju. Nek rade u srb vucic je… Više »

Send this to a friend