Ekonomija

Turistički promet pada 40 odsto

Davidović

Očekivani pad turističkog prometa će, prema trenutnim procjenama, iznositi oko 40 odsto, saopštio je juče u Skupštini državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

Ipak, on smatra da će kvalitetni rezultati u borbi protiv korona virusa dati snažan podstrek njegovom povećanju.

“Prema trenutnim procjenama, očekujemo pad turističkog prometa od oko 40 odsto. Međutim, ostaje još nepoznanica, kada je Covid-19 u pitanju, jer bi odlaganje eventualno drugog talasa globalno ostavilo prostor da se u periodu postsezone ostvari kvalitetniji rezultat”, ukazao je Davidović u odgovoru poslaniku DF-a Strahinji Bulajiću.

Davidović je ocijenio da je druga polovina godine tradicionalno veoma važna za crnogorski turizam, jer se ostvari 75 odsto ukupnog prometa.

“Vjerujemo da će normalizacija koja se očekuje tokom juna doprinijeti da snažnije krene turistički promet tokom jula, čime bi se stvorili uslovi da se očekivano smanjenje prometa učini što manjim”, rekao je Davidović.

On je istakao i da je drugi kvartal, zbog korona krize i zatvaranja granica, suštinski izgubljen, dok je prošle godine učestvovao sa 207 miliona eura prihoda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budva
Gost
Budva

Meni je opao 95%

Dragan
Gost
Dragan

Otkud to kada je CG corona free!!??

Murica
Gost
Murica

40% ??? Dabogda da bude toliko,nema nidje nikog

Daky
Gost
Daky

Otvorite fabrike da proizvodimo nesto da ne zavisimo od sezone da se radi jos nesto osim sto konobarisemo.

Pjer
Gost
Pjer

Tacnije 70 posto
Na ajde

Ana
Gost
Ana

Ni zimski sezone, ni predsezone, sad vec pocetak sezone, a bez najava… Min 75% pad ove godine, nazalost. Pripremajte pomoc za turisticku privredu.

Slavko
Gost
Slavko

Pada plate kasne!

Bnjj
Gost
Bnjj

Pada 80%

Bojan
Gost
Bojan

Ma ne može biti, izguraće Mala na tradicionalnih 10% više, pa ne znam što da bude

Send this to a friend