Ekonomija

Tužilaštvo provjerava odluku Opštine Tivat zbog Porto Montenegra

Specijalno državno tužilaštvo protiv organizovanog kriminala i korupcije pokrenulo je izviđaj u vezi sa odlukom rukovodstva Opštine Tivat da ošteti gradski budžet za 5,6 miliona eura, opraštajući prispjele komunalije Porto Montenegru.

„SDT je formiralo predmet u vezi s odlukom rukovodstva Opštine Tivat da oslobodi kompaniju Adriatic Marinas Porto Montenegro obaveze plaćanja komunalija za rezidencijalno-poslovne objekte koje je izgradila ili ih gradi u kompleku nautičko-turističkog centra Porto Montenegro. Predmet se nalazi u fazi izviđaja”, saopšteno je Vijestima iz SDT.

Na sjednici lokalnog parlamenta, 17. januara ove godine, odbornici DPS-a prihvatili su „Odluku o davanju saglasnosti na predlog Ugovora o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta između Opštine Tivat i Adriatic Marinasa”.

Tim dokumentom, koji je lokalnoj skupštini uputila gradonačelnica dr Snežana Matijević, rukovodstvo Opštine se odreklo 5,6 miliona eura koje je Porto Montenegro gradu trebalo da plati na ime komunalija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Kako neko moze iz opstine da se odrekne tolikih para ,a u ime gradjana kojima oce oci da izvade ako ne plati 100 eura poreza. Neko je tu masno podmazao svoj devizni konto. Gradonacelnica 100 % ima neke veze sa tim jer je glavna i odgovorna ,koliko znam nije se bunila protiv te odluke. Malo je sto ste ih oslobodili… Više »

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

Hahahahahaha to ti je otprilike 2.3 hiljade eura po stanu porez a vi se odričete znači ja neću plaćati porez u porto montenegro ako kupim stan 2 do 3 hiljade eura godišnje super baš ste cakani.

Pirueta
Gost
Pirueta

Odluceno da se oproste milioni i milioni, a gradski dz apeluje da se dobrovoljno donira za mamograf, magistrala ljeti u haoticnom stanju, neki drugi putevi takodje…Bilo bi dobro kad bi se napravila analiza koliko doprinose crnogorskoj privredi ti projekti.

tebra
Gost
tebra

ma da bitno je da sljasti

Send this to a friend