Ekonomija

U Aerodromima strasti se ne smiruju: Predsjednik sindikata prijavio člana borda

Aerodrom Tivat

Predsjednik sindikata Aerodroma Crne Gore Igor Petković prijavio je sinoć policiji člana odbora direktora te firme Edina Dobardžića zbog prijetnji da će ga otpustiti.

Petković je objasnio da su se juče sastali predstavnici sindikata i borda kompanije da bi razmijenili mišljenje o budućnosti firme.

“Rekao sam da preduzeće mora insistirati da od države naplati 9,4 miliona eura, na osnovu pravosnažne presude. Na to mi je Dobardžić zaprijetio da će mi, kad bude imenovan za izvršnog direktora, dati otkaz, jer sindikalci nemaju pravo da raspravljaju o poslovnoj politici firme”, rekao je Petković i naglasio da je on insistirao da Dobardžić kaže da li je takva komunikacija primjerena prema predsjedniku sindikata i da li se na takav način štite interesi zaposlenih.

Aerodromi Crne Gore su dobili nekoliko izvršnih presuda protiv Montenegro erlajnza i bivše rukovodstvo je pokrenulo izvršni postupak za naplatu 9,4 miliona eura iz budžeta, a na osnovu zakona o ulaganju u konsolidaciju i razvoj MA.

Firma je prije nekoliko dana ostala bez v.d. izvršne direktorice, koja je podnijela ostavku, i šest njenih pomoćnika, koje je smijenio bord.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Putnik
Gost
Putnik

Laki je malo nervozan…gube se privilegije,razumjemo SD u potpunosti.

Slavko
Gost
Slavko

Zasto ne objavite sto sam napisao,jel sam uvrijedio nekoga?

Darina
Gost
Darina

Uplatite 9, 4 miliona Aerodromima. To vam je odluka Suda.

sreten
Gost
sreten

popovski apostoli provokatori po koncepciji BIA nastavljau unistavanje CG!

Slavko
Gost
Slavko

Zasto unistavamo sami sebe?U ovoj prelijepoj drzavi punoj potencijala mi koljemo jedni druge,umjesto da iskoristimo sve sto nam se pruza i zivimo prelijepo.Politika je podijelila ljude,brat sa bratom zakrvio,a opste smo poznati u regionu kao casni i posteni ljudi.Budimo dostojanstveni,prastajmo,hvalimo druge,postujmo druge,budimo humani,budimo ljudi.

Nagual
Gost
Nagual

SD misli da su im Aerodromi prcija.. Ali ova brakorazvodna parnica ce izgleda da im bude bolna

oooo
Gost
oooo

Pa postoje kamere da se vidi ko je koga napao. A sto se tice ugovora sve koje je Orlandic zaposlio trebalo je sa njim i poslat a ne ovako on je otisao a ostali njegovi saradnici i radnici su se rasporedili po aerodromu i ostali. I na kraju ce oni ostat a mnogi stari radnici ce ostat bez posla kao… Više »

Send this to a friend