Ekonomija

U aprilu za održavanje mreže izdvojeno više od 335 hiljada eura

Ekipe Sektora za održavanje u aprilu su 1.679 puta intervenisale na terenu, a vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 335.780 hiljada eura, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

“Tokom aprila sprovođene su aktivnosti na realizaciji tri investiciona projekta ukupne vrijednosti oko 330 hiljada eura, od kojih je značajan dio izdvojen (142.000 eura) za rekonstrukciju dalekovoda 10kV ”Tomaševo – Mojkovac“. Tehnički pregled je u toku za šest objekata ukupne vrijednosti oko 320 hiljada eura, od kojih je najviše izdvojeno za trafo-stanicu 10/0,4kV “Pistula 3″ u Ulcinju (73.000 eura). Tokom prethodnog mjeseca rađeno je i na pribavljanju neophodne dokumentacije za početak radova na izgradnji tri 10kV kablovska voda („Velika Plaža 2 – Bratstvo i jedinstvo”, „Velika Plaža 2 – KZ Sv. Nikola” i „Velika Plaža – Madžo 2”) čija je vrijednost oko 668 hiljada eura”, napominju oni.

Korisnici elektrodistributivnog sistema su, kako navode iz ove kompanije, u aprilu preuzeli ukupno 196.704.597 kWh električne energije, što je oko četiri odsto više u odnosu na isti period prošle godine i oko 11 odsto manje u odnosu na mart,

Najviše električne energije, ili gotovo 37 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

“Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 363.643 mjernih mjesta, ili 92 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto”, dodaju oni.

Na distributivnu mrežu je tokom aprila priključeno 725 novih korisnika.

“Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 2.740 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 306 hiljada, čime je pokriveno oko 78 odsto konzuma. Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 396 hiljada korisnika na području Crne Gore”, navode iz CEDIS-a.

Send this to a friend