Ekonomija

U avgustu nemoguće naći slobodan krevet na Žabljaku

Crno jezero, Žabljak

Na Žabljaku je špic sezone vrijeme godišnjih odmora i kada je grad najpuniji, pa trenutno u tom gradu boravi oko 2.500 gostiju.

Prema riječima direktorice lokalne turističke organizacije, Vanje Krgović, ovaj broj odnosi se na one koji su u registrovanim turističkim kapacitetima, ali podsjeća da u neregistrovanim objektima boravi više turista nego što je to bio slučaj protekle godine.

“Kada rezimiramo, mogu reći da je Žabljak potpuno popunjen. Skoro da je nemoguće naći mjesto, posebno u hotelskom smještaju, što smo i očekivali. Moram se osvrnuti na par mjeseci unazad, kada početak sezone zaista nije bio na očekivanom nivou. Loši vremenski uslovi za posljedicu su imali veliki broj otkazanih rezervacija. Ali, u drugoj polovini jula krenuli smo uzlaznom linijom i to se nastavlja u avgustu”, kazala je ona, te dodala da je avgust mjesec najbolje ljetne posjećenosti Žabljaka.

Kako se ovih dana u ovom turističkom centru na najvišoj nadmorskoj visini u Crnoj Gori priređuju različita kulturna i zabavna dešavanja, avgust će proći sa velikom popunjenošću između 90 i 100 odsto. Krgović očekuje da će na taj način popraviti rezultate iz protekla dva mjeseca.

Krgović podsjeća da je ljetnja sezona na Žabljaku ona koja više privlači strane goste, koji čine između 70 i 80 odsto ukupnog broja turista.

“Naši gosti koji godinama dolaze na Durmitor i uvijek se nalaze na nekom od prvih mjesta po procentualnoj zastupljenosti među gostima su turisti iz Belgije, Francuske, zemalja regiona, te iz Rusije i Izraela”, navela je direktorica TO Žabljak, te dodala da svoju ponudu poboljašavaju i bogate svake godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
requiem
Gost
requiem

Bio gore juče, stvarno je mnogo zivo. jesu gore pojedini nesposobni unistili zimski turizam (zabljak zimi jedva da je za skijanje bolji od vucja), ali mi se cini da sad prihoduju mnogo, mnogo vise ljeti nego sto su ikada zimi.

Ajkula
Gost
Ajkula

I ja sam bio juce gore…prizor koji narod. Bogu fala. Jos da oce tu zimksku sezonu pripremit i napravit kako valja i top. 365 dana da im sezona traje. Ljepse je gore tri put no u Budvu prslu.

PlaninaZdravlje
Gost
PlaninaZdravlje

Durmitar treba da se bazira na letnji turizam.

Send this to a friend