Ekonomija

U barsku luku uplovio još jedan kruzer

Foto: Feral Bar

U barsku luku jutros je uplovio “Norwegian Spirit“, kruzer poznate kruzing kompanije NCL koji plovi pod zastavom Bahama. Uplovljavanje 267 metara dugog kruzera privuklo je veliku pažnju građana Bara, koji su kamerama i foto-aparatima svojih mobilnih telefona ovjekovječili ovaj, u 2020. godini veoma rijedak trenutak.

Prema saznanjima portala Feral.bar, kruzer je uplovio u Bar samo sa posadom, i biće vezan na gatu II AD Port of Adria u takozvanoj raspremi, svojevrsnom brodskom “zimovniku” u trajanju do 91 dan.

Kompanije pribjegavaju slanju brodova u raspremu u vremenu kada nisu uposleni, a pandemija koronavirusa ove godine faktički je isključila iz saobraćaja kompletnu kruzing flotu.

“Norvegian Spirit” plovi od 1998, prvih šest godina za”Star Cruises”, a od 2004. za NCL, koja je u rekonstrukciju kruzera ove godine uložila 100 miliona dolara. Na svojih 14 paluba prima 1.996 putnika o kojima brine 965 članova posade.

U raspremi, na brodu se nalazi minimalan broj članova posade, neophodan za njegovo osnovno održavanje.

U barskoj luci, na Gatu V AD Luka Bar, od 11. novembra, već je u raspremi feribot “Vronski”, nekadašnja Baranima dobro poznata”Visterija” koja je početkom XXI vijeka držala linije između Crne Gore i Italije.

“Vronski” plovi od 1978, vije zastavu Kipra, vlasnik broda je “Novogorod shipping”, a brod je dug 131, 6 metar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Kruzing turizam je šansa Bara ali kod nas se slabo na tome radi.

Send this to a friend