Ekonomija

U Bolnici Meljine obustavljeni protesti do sljedećeg petka

FOTO: Radio Jadran

Sindikat Opšte bolnice Meljine na sastanku sa predstavnicima svih procesa rada odlučio je da do petka 31.maja prestane sa svakodnevnim jednočasovnim mirnim protestima u krugu ustanove.

“Želimo da damo prostor nadležnima, odnosno Ministarstvu zdravlja i predsjedniku Vlade Crne Gore, Dušku Markoviću, da u međuvremenu sagledaju naše zahtjeve, da reaguju i predlože rješenje za status Bolnice”, kazala je predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak.

Podsjetimo da su radnici Opšte bolnice Meljine juče počeli s mirnim protestima, a danas od 11 do 12 časova nastavili okupljanje, tražeći uporno da ona uđe u sistem javnog zdravstva Crne Gore, da im ne kasne plate, te da o tome, ako je moguće razgovaraju i sa premijerom.

U Bolnici se danas “lakše diše“, jer su stigli medikamenti i dvije zaostale plate, nakon što je povučena blokada računa na šest miliona eura, kao posljedica hipoteka na imovinu koje je Atlas grupa koristila da bi digla kredite.

Taj investitor u stečaju posljednjih pet godina “digao je ruke“ od Bolnice Meljine, uprkos kupoprodajnom ugovoru kojim se obavezao da će 20 godina brinuti o njoj, te da će uložiti 112 miliona eura u opremu, izgradnju i rekostrukciju.

Send this to a friend