Ekonomija

U januaru potrošnja veća 10,5 odsto, prosječan račun 47,62 eura

Prosječan januarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 47,62 eura.

“Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 24,69 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 62,95 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 4,39 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 7,02 odsto kupaca”, saopšteno je iz EPCG.

Kako dodaju, domaćinstva su u januaru 2019. godine potrošila 145.733.981 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 10,5 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u decembru 2018. godine, odnosno 14 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom januara 2018. godine.

Elektroprivreda Crne Gore priređuje nagradnu igru ZLATNI TIM – UHVATI RITAM, od 15. januara  do 31.maja 2019. godine, za članove Zlatnog tima.

“Svi potrošači iz kategorije domaćinstva čije je stanje duga za utrošenu električnu energiju 31. januara bilo 0 eura, automatski su postali članovi Zlatnog tima. Članstvo u Zlatnom timu, pored učešća u nagradnoj igri, podrazumijeva i popust od 13 odsto na stavku Aktivna energija na računima za električnu energiju”, objašnjavaju oni.

Nagradna igra odvija se u pet ciklusa, prvi ciklus završen je 31. januara, a dobitnici automobila OPEL ASTRA 4DR ENJOY (1,6 dizel, četvoto vrata) i dobitnici 150 umanjenja od 50 eura na računu za električnu energiju znaće se 20. februara, kada će biti organizovano javno izvlačenje za prvo kolo, u Nikšiću, ul. Vuka Karadžića 2.

“Kada se jednom postane član Zlatnog tima, da bi se taj status zadržao, potrebno je redovno izmirivati račune za utrošenu električnu energiju. Od drugog do petog kola (februar, mart, april i maj) nagradni fond čini po 150 umanjenja od 50 eura na računima za električnu energiju. U svim ciklusima, 150 umanjenja od 50 eura izvlačiće se iz dvije baze. Prvu bazu čine svi članovi Zlatnog tima i njima se dodjeljuje 110 umanjenja. Drugu bazu čine svi članovi Zlatnog tima koji su ujedno i korisnici računa Elektronski račun”, navode iz EPCG.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Draško
Gost
Draško

Pola plate ode na račun za struju?!Gazi Milo,može marva još da trpi!!!

Gost
Gost
Gost

Primijetio sam da mi je račun veći za skoro 10% zbog “Naknade za podsticanje OIE” koje prije nije bilo. 10% je veliko povećanje računa!

Brano
Gost
Brano

Zamolite gospodu iz EPCG da objave formulu kako računaju ovaj prosjek. Možda tom računicom i većini dođe manji račun, makar ispod 100 eura.

Amakse
Gost
Amakse

Da mi je da mi jednom u zivotu dodje prosjecni racun. Lopovi

PG-081
Gost
PG-081

Hahahaha a ne lažite, makar 50% je platilo vise od 100 eura

Rako
Gost
Rako

Sramota

Oxygen1
Gost
Oxygen1

Nije veca potrosnja nego je veci racun zbog Blazovog biznisa,recite otvoreno.To zna svaka baba.

Slavko
Gost
Slavko

Jos nam ukradete plus 20 % i dodate jos 30 % raznoraznih stavki… Shetite se ovog gradjani kad budu iduci izbori!

xyz
Gost
xyz

Znaci prosjecno se za oie umjesto dosadasnjih 2 € dalo 7 €

Slavko
Gost
Slavko

Da, skoro 4 dana od toga mozete da zivite kakve su zarade u Crnoj Gori.

Send this to a friend