Ekonomija

U Montenegro Airlinesu zadovoljni godinom na izmaku

Montenegro Airlines

Iz kompanije Montenegro Airlines danas je saopšteno da su komercijalni pokzataelji o poslovanju u 2018. godini najbolji od osnivanja nacionalne avio-kompanije.

“MA je u periodu od početka januara do kraja decembra ove godine, prevezao ukupno 644.000 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, sa flotom do šest aviona i na 7536 letova u redovnom i čarter saobraćaju. To je za 76.000 ili 13,3 odsto putnika više, sa avionom više u sezonskom periodu, kao i sa 652 ili 10 odsto letova više, sve u odnosu na 2017. godinu”, naglasili su u MA.

Prema tvrdnjama MA prosječna popunjenost putničke kabine za 2018. godinu iznosi 70odsto, dostigla je na istorijski maksimum i za dva odsto veća u odnosu na prošlu godinu.

Ostvareni rezultat je za 63.000 do 88.000 putnika bolji u odnosu na rezultate ostvarene za posljednjih pet godina.

“Kompanija je u 2018. godini prihodovala više od 70 miliona eura. Od toga je 15 miliona eura ostalo u Crnoj Gori kroz uplate ličnih dohodaka, poreza i doprinosa na lična primanja, obaveza prema Aerodromima Crne Gore, plaćanje usluga u privredi van turizma i slično.
Direktni prihodi crnogorskoj turističkoj i ukupnoj privredi, koji su generisani od strane putnika MA u toku 2018. godine, iznose oko 160 miliona eura”, ističu u MA.

Poslovni rezultat je za dva miliona eura bolji u odnosu na 2017. godinu, i pored, kako tvrde u kompaniji, niza otežavajućih okolnosti od kojih posebno treba istaći enormno visoku cijenu avio-goriva.

“MA je od dolaska nove upravljačke i rukovodeće strukture do danas, uz maksimalno angažovanje svih kompanijskih stručnih službi, prevezla više od 1,2 miliona putnika, prihodovala oko 140 miliona eura, od čega je oko 30 miliona eura ostalo u državi po različitim osnovama. Indirektan doprinos crnogorskoj turističkoj i ukupnoj privredi za to vrijeme iznosi između 250 i 300 miliona eura. To sve opravdava značajnu podršku koju je Vlada Crne Gore pružila Montenegro Airlines-u. Uprava i rukovodstvo MA će zajedno sa kompanijskim stručnim službama, uz nove mjere optimizacije, nastaviti sa domaćinskim i posvećenim pristupom poslovanju, a sve u cilju ostvarivanja još boljeg poslovnog rezultata u 2019. godini”, zaključuju u MA.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vlado19784
Gost
Vlado19784

Kazu zadovoljni,ovo je prica samo da ga prodaju sto pre.

Jovanka
Gost
Jovanka

Dobar je MA, opucio bi se coek autom da mora ove relacije…

Ipko
Gost
Ipko

Podgorica – Pariz kasnjenje 3min
Pariz-Atlanta jedva stizem na avion,kasnjenje 0 min

Dk
Gost
Dk

ZADOVOLJNI A OVAMO TRAŽE SVAKE GODINE POMOĆI OD 15 MILIONA A TO SVE NAROD PLAĆA. SRAM VAS BILO

tegljac
Gost
tegljac

treba platiti sve one stjuardese manje kompanije a vise stjuardesa ne vidjo nigdje

Stari
Gost
Stari

A zasto nebi bili.Kako god radili plate vrhunske

Zeljkmirk
Gost
Zeljkmirk

Volim MONTENEGROAIRLINES

Send this to a friend