Ekonomija

U okviru kampanje Budi odgovoran kažnjen frizerski salon u Nikšiću

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 18 primjedbi, na osnovu kojih je izrečena jedna novčana kazna od 100 eura. Inspektori su sa kaznili frizerski salon u Nikšiću, u ulici Vuka Karadžića, i naložili da se obavi opšta registracija.

Prilikom kontrole veterinarske ambulante Veterinar Coklica u Ulcinju utvrđeno je da poslodavac nije isplatio jednu zaradu zaposlenom u rokovima i na način predviđen kolektivnim i ugovorom o radu.

Poslodavac je naknadno otklonio utvrđene nepravilnoti, o čemu je obavijestio inspektora.

Pečenjari Durmitor u Bijelom Polju izrečena je mjera ukazivanja, nakon što je utvrđeno da subjekt nadzora reklamira navedeni prostor u kom ne obavlja djelatnost. Prilikom kontrole trafike u školi u Tuzima izdat je prekršajni nalog, jer je utvrđeno da se u njoj ne izdaju fiskalni računi.

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu kafane u podgoričkom naselju Masline, jer objekat nije pronađen.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole podgoričke kafane Prazna čaša i pekare Sara, Pivnice i marketa Centar u Beranama, hotela Bianca u Kolašinu, Stare kuće i Pekare u Nikšiću, apoteke Montefarm i firme Mivex u Pljevljima i lokala Jugoslavija u Danilovgradu.

Od 18 prijava, koliko ih je evidentirano od ponedjeljka, dvije nijesu dobile odgovor, a odnosile su se na nepropisno parkiranje službenog vozila i deponiju.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari
Gost
Stari

U Kotoru na plagente nemozes proci niti parkirati auto od divljoh nakupaca i prodavaca.Lijepa slika drevnog grada i jednog od naj posjecenih u zemlji tokom citave godine.Dokad tako?

Cccccccccc
Gost
Cccccccccc

To u Masline vam je kuca posle semafora imate mostic i odmah posle krivinu na desnu stranu ostru pratite put trece skretanje lijevo i jos malo naprijed prije servisa kuca trospratna prizemlje tu kafanu drzi N….. i nista nikome ne placa,laze sve sto zine,maltretira radnice svasta radi,primitivka koja misli da je neko i nesto i dobro je sto gradjani prijavljuju.

Send this to a friend