Ekonomija

U Petnjici otvorene prostorije Zavoda za zapošljavanje

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i predsjednik opštine Petnjica Samir Agović otvorili su višenamjenski objekat u Petnjici.

U novoj, modernoj zgradi smještene su kancelarije centara za socijalni rad za opštine Berane, Andrijevica i Petnjica – područna jedinica Petnjica, kancelarije Zavoda za zapošljavanje, Fonda PIO, Fonda za zdravstveno osiguranje, a kancelariju će imati i Crveni krst.

Otvarajući objekat, ministar Purišić je iskazao uvjerenje da će građani, u svakom trenutku, korisne usluge, kroz kvalitetan servis državnih institucija.

Za izgradnju i opremanje objekta, od 300 metara kvadratnih, resorno ministarstvo je izdvojilo, gotovo, 260.000 eura.
Ovaj višenamjenski objekat imaće veliki značaj za opštinu Petnjica. Stekli su se i uslovi za pružanje usluga dnevnog boravka za stare osobe. Na taj način popravljaju se uslovi življenja starih u svom okruženju.

U novom prostoru predviđeno je organizovanje i raznih kulturno-umjetnički programa, radionica i predavanja na različite teme.

Predsjednik Agović ističući poseban značaj višenamjenskog objekta za građane Petnjice, najavio je nastavak dobre dosadašnje saradnje sa Ministartsvom rada i socijalnog staranja.

Događaju su, između ostalih, prisustvovali i pomoćnik direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Isad Kurpejović, generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Goran Kuševija, direktor Fonda PIO Dušan Perović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić, kao i predstavnici brojnih institucija i centara.

Send this to a friend