Ekonomija USVOJEN KONCESIONI AKT

U planu izgradnja fabrike vode u Danilovgradu

Vlada Crne Gore usvojila je na posljednjoj sjednici koncesioni akt za davanje koncesije za korišćenje dijela voda sa izvorišta Komunica u Danilovgradu, za flaširanje, odnosno pakovanje ili dopremanje u komercijalne svrhe, pišu Dnevne novine.

Namjera budućeg investitora je, kako se navodi u koncesionom aktu, da na tom području izgradi i fabriku za flaširanje vode.

“Planirana je izgradnja fabrike u ruralnom području, investicija je tehničko-tehnološki zaokružena cjelina i investiciono ulaganje u realizaciju predmetne investije ekonomski je opravdano. Zapošljavanjem novih 25 radnika u okviru fabrike djelimično se rješava pitanje zaposlenosti u ovom kraju”, definisano je aktom.

Maksimalni rok trajanja koncesije za flaširanje, odnosno pakovanje vode ili dopremanje u komercijalne svrhe je 30 godina.

“Izvorište Komunica pripada slivnom području Garča gdje su podzemne izdani izuzetno velikog kapaciteta i gdje su rađeni istražni radovi na području Donjeg Zagarča koji su pokazali izuzetan kvalitet vode i veliku izdašnost. Na području ovog sliva je veoma mala naseljenost, tako da je lako izvršiti sanitarnu zaštitu. Izvor se sastoji od jednog bušenog bunara, dubine 150 metara. Analiza vode sa predmetnog bunara pokazala je dobar kvalitet. Voda ima izvjesnu tvrdoću, odnosno povišenu mineralizaciju. Prema dosadašnjim raspoloživim podacima i urađenim analizama iz bušenog bunara konstatovano je da su ove vode veoma dobrog kvaliteta. Temperatura je na izlazu iz bunara 12 stepeni i konstantna je tokom godine”, precizirano je koncesionim aktom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Džaba nama kada imamo uvoznički lobi

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Jedina stvar koju smo sposobni da proizvedemo je da naspemo vodu u flašu.

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Koncesiju će dobiti neko od vaših sinova kumova …..

MNEkonvertit
Gost
MNEkonvertit

a posao samo glasači DPS-a

Send this to a friend