Ekonomija

U saradnji sa Glavnim gradom najkreativniji preduzetnici predstavljaju proizvode

Foto: Glavni grad

Realizacijom konkursa za kreativno preduzetništvo u decembru 2019. godine 12 najkreativnijih preduzetnika iz Crne Gore dobili su paket podrške proizvodnji i promociji, kao i priliku da mjesec dana prezentuje svoje proizvode u šoping mall-u Delta City.

Tokom avgusta mjeseca svoje proizvode predstaviće Hiron Creative Lab sa svojim podbrendovima Hiron Woodcraft, Hiron Art Factory i Hiron Digital, saopšteno je iz Glavnog grada.

Sekretar za preduzetništvo Glavnog grada Kemal Grbović izrazio je zadovoljstvo što se uprkos otežanim okolnostima ovaj projekat realizuje nesmetano.

„ Veoma smo zadovoljni što je konkurs za kreativne preduzetnike pokazao opravdanost realizovanja i interesovanje velikog broja kreativnih ljudi. Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku biznis idejama i razvoju preduzetništva u Podgorici, sa posebnim akcentom na otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje privrednog ambijenta u glavnom gradu“, zaključio je Grbović.

Glavni grad podjeća, Sekretarijat za preduzetništvo je za konkurs namijenjen najkreativnijim preduzetnicima izdvojio 24.000 eura, a projekat se realizuje u saradnji Glavnog grada, Šoping centra Delta City i Agencije za marketing i komunikacije „Strategist“.

„Zadovoljni smo što projekat koji sprovodimo sa Glavnim gradom protiče uspješno, uprkos izazovnoj epidemiološkoj stuaciji. Građani su zainteresovani, a pobjednici konkursa motivisani. Radujemo se što će ovaj važan projekat imati i svoj nastavak i u 2021.godini“, istakao je direktor marketinga Delta City Dragan Perišić.

Tokom proteklih mjeseci svoje poizvode u Delti su predstavili: Kreativna zona grada, DigitalBee, Green studio , Virjanka, Studio Ribizla, Shimmpo, Jestiva istorija Crne Gore, a u narednim mjesecima proizvode će predstaviti i preostali nagrađeni preduzetnici: Kokoro, Cegerica, Marta Garčević i Pletent Buba Factory, zaključeno je u saopštenju.

Send this to a friend