Ekonomija CEDIS saopštio

U septembru građani trošili manje struje nego u avgustu

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u septembru preuzeli ukupno 204.168.919 kWh električne energije, što je za oko 23 odsto niža potrošnja u odnosu na avgustovsku, saopšteno je iz CEDIS-a.

Najviše električne energije, ili gotovo 36 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 372.289 mjernih mjesta, ili 93 odsto od ukupnog broja. Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u septembru 1.563 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 166.000 hiljada eura.

Tokom septembra u Podgorici, Danilovgradu i Tuzima, završena je izgradnja tri trafostanice naponskog nivoa 10/0,4kV čija je vrijednost oko 131 hiljada eura.

Prethodnog mjeseca pokrenute su i aktivnosti na pribavljanju neophodne dokumentacije za izgradnju 14 objekta na srednjenaponskom i niskonaponskom nivou, ukupne vrijednosti oko 688 hiljada eura.

Takođe u toku je i pribavljanje neophodne dokumentacije za izgradnju dalekovoda 35 kV “Humci-Rijeka Crinojevića” za čiju realizaciju je planiran iznos od oko 126 hiljada eura.

Na distributivnu mrežu je tokom septembra priključeno 316 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 1.362 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 317 hiljada, čime je pokriveno oko 79 odsto konzuma.

 

Send this to a friend