Ekonomija

U Tivtu samo tri opštinske firme i ustanove su po platama iznad državnog prosjeka

Prosječna zarada zaposlenih u preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač i jedini vlasnik Opština Tivat, trenutno iznosi nešto više od 482 eura – proizilazi iz analize podataka dostupnih u finansijskim izvještajima, odnosno finansijkim planovima tih privrednih subjekata.

U četiri preduzeća i tri javne ustanove čiji je osnivač tivatska Opština, trenutno su ukupno zaposlena 232 radnika, od čega najviše – 106 zaposlenih radi u Komunalnom preduzeću. Sa 56 radnika, drugi po obimu najveći poslodavac među ovim firmama i ustanovama je preduzeće Vodovod i kanalizacija, u JU Centar za kulturu radi 22, preduzeću Parking servis 19, Autobuskoj stanici Tivat 14 zaposlenih, dok JU Sposrtka dvorana ima 9, a JU Muzej i galerija 6 radnika.

Najveću prosječnu platu u iznosu od 551 euro, primaju zaposleni u Centru za kulturu Tivat čiji je direktor Neven Staničić. U jednom od najuspješnijih lojalnih preduzeća – Vodovodu i kanalizaciji kojim rukovodi Alen Krivokapić (DPS) prosječna zarada je 549 eura, dok u JU Muzej i galerija kojoj je na čelu mr Jelene Bujišić (DPS) zaposleni u prosjeku primaju po 522 eura.

Samo te tri opštinske firme i ustanove u Tivtu su po platama iznad državnog prosjeka koji prema posljednjim podacima Monstata, iznosi 512 eura. Ipak i ove tri firme su po primanjima njihovih radnika daleko od ukupnog prosjeka svih isplaćenih zarada u Tivtu koji po Monstatu, iznosi 675 eura.

U Komunalnom preduzeću gdje je direktor Vlado Đukić (DPS), prosječna zarada iznosi 460 eura, koliko i u preduzeću Parking sistem na čijem je čelu Slaviša Ognjanović (DPS). Parking servis je sa prosjekom od samo 319 eura po zaposlenom donedavno bio na dnu liste opštinskih preduzeća i ustanova po visini plata, što je rezultiralo velikim nezadovoljstvom i brojnim sukobinama sindikata i većeg dijela zaposlenih sa direktorom Ognjanovićem, ali je u međuvremenu u toj firmi potpisan novi Kolektivni ugovor. To je rezultiralo i znatnim povećanjem plata, pa tako sada čak i najmanja zarada koju prima neki zaposleni u PST iznosi 417 eura.

U JU Sportska dvorana kojoj je na čelu Dalibor Petković (SD) i zaposleni u prosjeku primaju po 426 eura, dok je prosječna plata u preduzeću Autobuska stanica Tivat kojim rukovodi Zoran Stanković (DPS) 410 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vikotorija
Gost
Vikotorija

Ovaj se vele nije naspavao

Bnjjj
Gost
Bnjjj

E sa primorja se ljudi iseljavaju u inostranstvo nije ni tamo najbolja situacija,najgori su gradovi Bar i Ulcinj tamo je je tesko naci posao

Vele
Gost
Vele

Ne imteresuje nas. Sto forsirate svako malo ovaj tivat ko da ima 150 hiljada stanovnika pa je tako bitan ne malo mijestace.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

A iz kog si ti velegrada?

Nikolasss
Gost
Nikolasss

Niko te ne cera vala da citas

Send this to a friend