Ekonomija

U toku realizacija velikih infrastrukturnih projekata u Beranama

Radna posjeta

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda je projekaet koji se uspješno privodi kraju, iako nam ne idu u prilog loši vremenski uslovi, izjavio je direktor Direkcije javnih radova Almer Kalač koji je obišao Berane.

Prema njegovim riječima radovi na ovom projektu i radovi na postrojenju biće završeni do kraja godine, a ostalo da se izgradi 4,5 km kanalizacione mreže. On je najavio i da će se raditi na ubrzanju realizacije kako se rokovi ne bi dalje prolongirali i projekat uspješno završio krajem godine ili početkom naredne.

Darko Stojanović je istakao da je opština Berane zadovoljna dinamikom radova na izradi postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i dijelu koji se tiče sistema za vodosnabdijevanje, ali da zadovoljstvo tekućom dinamikom ne dijele kada je u pitanju projekat izrade kanalizacione mreže.

“U narednom periodu biće uloženi zajednički napori da se uspješno realizuju svi projekti u predviđenim rokovima, na zadovoljstvo, prije svega, svih građana Berana”, zaključio je menadžer opštine Berane.

Ukupna vrijednost projekata iznosi 12 miliona eura, od čega se 85 odsto finansira iz IPA fondova Evropske unije.

Projekti su definisani u višegodišnjem Operativnom Programu “Regionalni razvoj” 2012-2013, iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u okviru komponente III “Regionalni razvoj”, kao i u Sporazumu o finansiranju koji je potpisan između Vlade Crne Gore i Evropske komisije u decembru 2014. godine.

Send this to a friend